Mange DF-medlemmer er røget ud gennem årene

16x9

Siden Dansk Folkeparti blev stiftet i 1995, er adskillige medlemmer blevet smidt ud af partiet

Dansk Folkeparti har tabt en retssag, som to tidligere medlemmer havde anlagt, fordi de blev ekskluderet.

De to er langt fra de eneste medlemmer, der er blevet sparket ud af partiet i årenes løb. Siden Dansk Folkeparti blev stiftet i 1995, er adskillige medlemmer blevet smidt ud af partiet. Her følger et udpluk af eksklusionerne:

September 2007:

Merethe Egeberg Holm bliver "med øjeblikkelig virkning" ekskluderet af Dansk Folkeparti, efter at hun på DF's landsmøde bl.a. havde opfordret til at sende alle muslimer ud af Europa.

Maj 2007:

Mogens Søndergaard bliver ekskluderet, fordi han i forbindelse med fordeling-en af opstillinger til Folketinget i flere medier har kritiseret partiets ledelse, som han kalder "udemokratisk" og "topstyret".

Oktober 2006:

Per Christiansen, der er formand for Køge Lokalforening, og Dorte Gulløve fra Sønderjyllands amtsbestyrelse er ikke længere velkomne i Dansk Folkeparti. Begge har ønsket mere åbenhed i Danmarks tredjestørste parti, men kritikken medfører en fyreseddel fra partitoppen.

Oktober 2006:

Ni medlemmer, der offentligt har kritiseret partiet for at være lukket og topstyret, bliver smidt ud. Det drejer sig om amtsformand Brian Jensen fra Sønderjylland, amtsformand A.C. Winther fra Nordjylland, samt Aase Steffensen, Carsten Aagaard fra København og Svend Aage Jepsen, Ena Skræp, Gert Borchert-Jørgensen, Peter Ulstrup og Annelise Ulstrup fra Sønderjylland.

Oktober 2006:

Lokalformanden i Haderslev, Vagn Christensen, bliver ekskluderet. Vagn Christensen - der kun har siddet på posten i lidt over en måned - har opfordret til mere åbenhed i Dansk Folkeparti i læserbreve, og på partiets årsmøde i september kritiserede han ledelsen for topstyring.

August 2006:

Otte lokalformænd og en sekretær ekskluderes, efter at de havde åbnet mulighed for, at sympatisører med Dansk Front og nazistbevægelsen kunne blive partimedlemmer.

Juli 2006:

Lokalformanden i Kalundborg Dan Jochumsen bliver ekskluderet, efter at han er blevet sat i forbindelse med den højrenationale forening Dansk Front. Partiledelsen sender efterfølgende et brev til samtlige lokalformænd og indskærper linjen.

August 2005:

Næstformanden for Dansk Folkeparti i Århus Per Hovgaard ekskluderes af partiet. To repræsentanter fra partiets hovedbestyrelse førte kniven på et bestyrelsesmøde i Århus-afdelingen.

"Jeg fik valget mellem at sende alt, hvad jeg skriver til pressen til godkendelse i partiet eller blive ekskluderet. Så rejste jeg mig og gik," sagde han dengang.

2002-2003:

Omkring 10 medlemmer af Dansk Folkepartis Ungdom (DFU) i Århus bliver ekskluderet, da det kommer frem, at de sympatiserer med Dansk Front.

Oktober 2000:

Fire sjællandske DF-medlemmer fra Vestsjælland, Jørgen Gølnitz, Anette Rørdam Andersen, Jette Falkengaard og Henrik Christensen ekskluderes.

Oktober 2000:

Den samlede bestyrelse for DF's lokalforening i Gørlev med 18 medlemmer melder sig kollektivt ud af partiet. Det sker i direkte protest mod en eksklusion af lokalafdelingens formand, Svend Mellhorn, som inden da modtog det røde kort med begrundelsen: Illoyal og konfliktskabende.

Juli 2000:

Partiet ekskluderer folketingsmedlem Mogens Andreasen. Dermed mister DF sit tredje gruppemedlem på en måned i opgøret om, hvad kritikerne af partileder Pia Kjærsgaard og hendes rådgivere betragter som en alt for stram topstyring af det fem år gamle udbryderparti fra Fremskridtspartiet.

Juli 2000:

Det århusianske byrådsmedlem Peter Kjellerup Hansen får besked om, at han er blevet ekskluderet af partiet. Peter Kjellerup Hansen havde længe ligget i åben strid med sin partikollega i byrådet, Brian Korsgaard, som Peter Kjellerup Hansen havde kaldt "en forvoksen umoden barnerumpe".

Juni 2000:

"Medlemmerne kommer til at flygte fra Dansk Folkeparti," sagde den netop ekskluderede lokalformand i Augustenborg Freddy Hansen, efter at han modtog en skriftlig meddelelse fra partiledelsen om, at han ikke er velkommen i partiet længere. Freddy Hansen havde kritiseret Dansk Folkepartis ledelse.

Maj 2000:

Tre afhoppere fra Dansk Folkeparti i Køge Byråd går over til De Konservative. Det drejer sig om John Danielsen, Thomas Nymann og Karen Plum-Andersen. De tre byrådsmedlemmer i Køge forlod partiet sammen med den lokale partibestyrelse, fordi hovedbestyrelsen greb ind i lokale forhold. Samtidig går amtsformændene i Storstrøms Amt og Viborg Amt.

August 1999:

19 medlemmer af Dansk Folkepartis Ungdom får brev om, at de med øjeblikkelig virkning er blevet ekskluderet. De 12 er tillige medlemmer af Dansk Folkeparti. Eksklusionerne er begrundet i frygt for, at de planlægger at kuppe sig til magten i Dansk Folkeparti. Der er tale om en gruppe unge mennesker, som ifølge Dansk Folkeparti har tilknytning til Dansk Forum.

Juni 1998:

Dansk Folkeparti i Sønderjylland er splittet. Det har ført til, at partiet ekskluderer sekretæren i den sønderjyske amtsbestyrelse, Lene Thomsen. Ekskluderingen sker, fordi hun har udtrykt sig kritisk om arbejdsmetoderne i amtsbestyrelsen.

Februar 1998:

Dansk Folkeparti ekskluderer skrothandler Erik Bengtsen fra Sønderjylland. Årsagen er, at han har fremsat fremmedfjendske udtalelser. Han sagde bl.a., at "kameler hører til i Sahara og pingviner på Antarktis. Selv om Mustafa er nok så flink, bliver han aldrig dansk. Udlændingene er avlet af svin og tænker som svin. De skal bare blive nede i Kloakistan, hvor de hører hjemme".

April 1997:

Det tidligere byrådsmedlem Palle Krog og den forhenværende amtsformand Flemming Toft bliver ekskluderet. Det sker tilsyneladende, efter at de to har kritiseret partiets opstillinger for ikke at være i overensstemmelse med vedtægterne.