Afhøringer om Qureshis navneleg

16x9

Kamal Qureshi påstår, at han brugte falsk navn for at beskytte sit privatliv

Der skal nu afhøringer til i sagen om Kamal Qureshis (SF) brug af falsk navn. Han blev i går meldt til politi­et af sin udlejer, Oliver Bahner, og Qureshi har selv erkendt, at han har brugt navnet Oliver, når han sendte mails til en kvindelig fremlejer.

Folketingsmedlemmet holder fast i, at navnesammenfaldet er tilfældigt. Han brugte falsk navn for at beskytte sit privatliv, siger han.

Sagen var i formiddag oppe at vende på SF's gruppemøde, og Kamal Qureshis handlinger vinder ikke forståelse.

SF tager afstand
Gruppesekretær Anne Baastrup var blandt de få, der efterfølgende udtalte sig om sagen, og det gjorde hun ved at læse den vedtagelse op, som folketingsgruppen var blevet enige om. Og den indeholder ikke opbakning til Qureshi.

"SF tager afstand fra, at Kamal har brugt et andet navn end sit eget. Det har han beklaget og undskyldt. Som politiker i SF skal man selvfølgelig holde sig på den rigtige side af loven, så godt og vel endda. Vi har en særlig pligt til at optræde moralsk korrekt," siger Anne Baastrup.

Hun understreger dog, at sagen ikke er politisk.

"Sagen mellem Kamal og udlejeren er en privat sag og har intet med SF at gøre," siger Baastrup.

Bahner afhøres fredag
Politiet vil nu gennemføre afhøringer i sagen, og anmelderen, Oliver Bahner, oplyser, at han skal afhøres fredag, men politiet vil ikke afsløre, om også Kamal Qureshi er indkaldt.

Oliver Bahner mener, at det er mere end en tilfældighed, at Kamal Qureshi brugte navnet Oliver, når han underskrev sine mails til fremlejeren - en slovensk kvinde på 20 år.

Det, føler han, bliver understøttet af, at den slovenske pige kaldte Kamal Qureshi for Oliver Bahner.

"Jeg ved, at Kamal må have kaldt sig selv Oliver Bahner over for hende pigen, der boede i lejligheden, Hun blev ved med at kalde ham Oliver Bahner, og når hun har boet der i fem dage, så må han jo have kaldt sig selv Oliver Bahner over for hende. Det er det, jeg synes, er det mest mærkelige i sagen," siger den rigtige Oliver Bahner.

Ikke fordi han er kendt
Han understreger samtidig, at sagen ikke har noget at gøre med Kamal Qureshis fremtrædende position i samfundet.

"Jeg er pisseligeglad med, om det er Kamal Qureshi, en politidirektør eller min bedste ven Peter. Man udgiver sig bare ikke for at være en anden. Det har ikke noget at gøre med, at Kamal er politiker, fastslår Oliver Bahner.

Kamal Qureshi oplyser via sin sekretær, at han ikke har yderligere at tilføje til sagen og holder fast i den forklaring, som han har givet. Nu vil han i stedet passe sit arbejde som politiker og afvente det videre forløb.