Clemens er nu skolebogsforfatter

VIDEO: Rapperen besøger skolen, han blev smidt ud fra i 8. klasse _ her præsenterer han sin nye bog

Den 32-årige rapper Clemens springer nu ud som skolebogsforfatter.

Det sker når han sammen med graffitimaleren Ulrik Schiødt og electric boogie danseren Steen Koerner udgiver hiphop-romanen "Robert Realitet" i maj. Planen er, at få bogen ud på de danske folkeskoler som undervisningsmateriale.

For Clemens er det et stort skridt at bevæge sig ind i skoleverdenen. Han blev smidt ud af den kommunale Ahlmann-Skolen i Sønderborg, da han gik i 8. klasse.

Besøgte sin gamle skole
Derfor har TV 2 Nyhederne udfordret ham til at lade de nuværende elever og lærere på Ahlmann-Skolen teste bogen -og til selv at besøge skolen for første gang siden den dag i 1994, hvor han blev smidt ud.

For Clemens blev besøget på skolen en kæmpestor succes. Elever og lærere var vilde med de kontante og bramfrie budskaber i bogen.

"Der skal meget til for at fange de unges opmærksomhed. Alt den sødme og fløjlshandsker duede ikke til mig", siger Clemens om sin egen skoletid.

"Det er moderne og det er det, de unge vil have. Vi skal ikke bare læse Pontoppidan og Herman Bang. Og det kan være at det her bliver en klassiker engang", siger lærer Elsebeth Reventlov.

Allerbedst gik det dog på skolens kontor. Da han bankede på, blev han ikke smidt ud ligesom sidst. Personalet bad derimod Clemens om autografer!