Netværk hos kronprinsesse Mary

En ny tradition i kongehuset er alle­rede blevet en rigtig god tradition. I hvert fald hvis man spørger de mange gæster, som i dag mødte op til kron­prinsesse Marys nytårsreception på Ama­lienborg.

Til receptionen, som ifølge kronprin­sessen selv ikke er en nyhedskur, øn­skede hun repræsentanter fra sine pro­tektioner godt nytår, herunder Dansk Flygtningehjælp, Børnehjælpsdagen, Hjerteforeningen, Hjerneskadeforening­en, Copenhagen International Fashion Fair og Dansk Golfunion.

Det er andet år i træk, at Amalienborg lægger hus til arrangementet.

Kan bruges til at bygge netværk op
"Vi kan lære kronprinsessen og hinanden at kende, og der er ingen tvivl om, at et sådant møde i dag kan bruges til at netværke organisationerne imellem. Vi kan bygge netværk op, og det er meget udbytterigt, lød det fra Niels-Anton Svendsen, formand for Hjerneskadeforeningen.

Kronprinsessen var i dagens anledning klædt i en kinesisk inspireret jakke og beige nederdel.

"Som altid meget elegant," sagde franske Dr. Danzon, som var mødt op fra Verdenssundhedsorganisationen WHO, og derfor af hensyn til sin diæt ikke smagte den kage, som kronprinsessen serverede til de omkring 40 fremmødte.

Anne Marie Worning, også fra WHO, fortalte, at kronprinsessen ønsker at bidrage til bekæmpelsen af fedmeepidemien. Især fedme hos børn og unge.

Turen til Amalienborg bringer også konkrete tiltag med sig, lød det fra Psykiatrifonden.

Planlagde konkrete initiativer
"Vi drøftede psykiatrien med kronprinsessen, og hun har virkelig sat sig ind i forholdene. Og arbejder meget med det. Vi planlagde konkret at sætte et nordisk initiativ i gang, også sammen med hendes norske kollega (kronprinsesse Mette-Marit)," sagde Jes Gerlach, overlæge og bestyrelsesformand i fonden.