10.000 nye pakkebokse | 51 skolebørn bortført | Hofchef får kritik for dobbeltrolle

16x9
Den britiske premierminister, Theresa May, forsøger nu at udskyde Brexit. Foto: Christoffer Laursen Hald / TV 2 Grafik

Brexit-bussen kører stadig for fulde drøn.

Der er endnu ikke fundet en løsning på løsrivelsen fra EU. Men vi har lavet et ganske overskueligt overblik her, så du kan blive klogere på de forskellige scenarier for, hvad der kan ske med Brexit.

Og så er vi ellers i gang med dagens nyhedsoverblik, hvor vi lægger ud med en højdramatisk historie.

51 skolebørn bortført og truet på livet i Italien

Vraget fra den udbrændte skolebus, hvor 51 børn var fanget af bussens chauffør.
Vraget fra den udbrændte skolebus, hvor 51 børn var fanget af bussens chauffør. Foto: Flavio Lo Scalzo / Ritzau Scanpix

Onsdag endte som et sandt mareridt for en gruppe italienske børn og deres ledsagere, da de steg på skolebussen. Her blev de bortført af bussens chauffør.

Under busturen truede den 47-årige gerningsmand, Ousseynou Sy, sine passagerer med, at "ingen ville overleve" turen. Chaufføren tog passagernes telefoner, men en 13-årig dreng formåede at gemme sin og ringede til politiet

Ved hjælp af en vejspærring fik politiet bussen standset, men mens de forsøgte at tale med gerningsmanden, tog han en lighter frem og ville sætte ild til køretøjet. Heldigvis fik passagerne åbnet bagdøren og sneg sig ud, inden det lykkedes at sætte ild til bussen.

Chaufførens motiv bliver lige nu undersøgt, men ifølge vidner ville han hævne Italiens stramme migrantpolitik.

PostNord vil åbne 10.000 nye pakkebokse

PostNord vil åbne 10.000 nye pakkebokse i Danmark. I første omgang starter de med et pilotprojekt og 200 i Kolding.
PostNord vil åbne 10.000 nye pakkebokse i Danmark. I første omgang starter de med et pilotprojekt og 200 i Kolding. Foto: PostNord

Det skal være lettere at hente sine pakker. Derfor går PostNord i gang med at teste 200 nye pakkebokse i Kolding over de kommende seks måneder. Det sker i samarbejde med Swipbox og DHL.

Med tiden kan det blive til 10.000 nye af slagsen på landsplan, så kunderne ikke skal langt for at hente pakkerne. Det nye projekt får navnet Nærboks, og boksene skal åbnes via en app på telefonen - og så kan alle pakkedistributører iøvrigt levere til dem.

I mange større byer findes der allerede lignende systemer, men med projektet kommer pakkerne også tættere på dem, der ikke bor i byerne.

13 personer anholdt for organiseret kriminalitet

Politiet fjerner tyvekoster i forbindelse med anholdelsen af en gruppe, som mistænkes for at stå bag tyverier i millionklassen.
Politiet fjerner tyvekoster i forbindelse med anholdelsen af en gruppe, som mistænkes for at stå bag tyverier i millionklassen. Foto: Presse-fotoS.dk / Ritzau Scanpix

Efter to politiaktioner er 13 mennesker i dag blevet anholdt. Der er tale om 12 rumænere og en dansker, som alle er mistænkt for organiseret indbrud og tyveri primært i Storkøbenhavn.

Der er blevet beslaglagt en lang række tyvekoster fra de 13 personer. I alt er det genstande for en værdi mellem fire og fem millioner kroner - herunder dyre cykler og elektrisk værktøj.

Politiet er i færd med at udlevere de stjålne genstande til de rette ejere, som har anmeldt tyveri.

Hofchef får kritik for "uklog" dobbeltrolle

Hofchef Christian Schønau (yderst til venstre) ses her sammen med udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) og kronprins Frederik audiens hos Pave Frans i Vatikanet i november.
Hofchef Christian Schønau (yderst til venstre) ses her sammen med udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) og kronprins Frederik audiens hos Pave Frans i Vatikanet i november. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Kronprins Frederiks hofchef, Christian Schønau, er i denne måned blevet bestyrelsesformand for fonden bag den danske pumpegigant Grundfos, Poul Due Jensens Fond. Og det vækker opsigt flere steder fra.

Det bliver blandt andet kaldt for en "uklog beslutning" af politisk kommentator Hans Engell. 

- Han vil hele tiden være i søgelyset - med rette eller urette - for, om han i særlig grad varetager Grundfos’ interesser i forhold til andre danske virksomheder, lyder det fra kommentatoren. 

Da Christian Schønau blev en del af bestyrelsen i december, udtalte Kongehuset dengang, at det ikke var problematisk. 

1600 hotelgæster filmet i smug

De skjulte kameraers linse er ikke større end en millimeter. Til venstre sidder det i en stikkontakt, og til højre er det i en hårtørrer-holder.
De skjulte kameraers linse er ikke større end en millimeter. Til venstre sidder det i en stikkontakt, og til højre er det i en hårtørrer-holder. Foto: South Korea National Police Agency

Det har længe været et problem i Sydkorea, at folk opsætter skjulte kameraer og filmer andre uden deres accept. Nu har en ny sag ramt det asiatiske land, og denne gang kan det også være gået ud over turister. 

1600 hotelgæster er nemlig blevet filmet i smug og streamet direkte. Det oplyser det sydkoreanske politi, som har anholdt to personer for at have distribueret videoerne, mens yderligere to personer bliver undersøgt i forbindelse med sagen.

Kameraerne var gemt i fjernsyn, stikkontakter og holdere til hårtørrere på 30 hoteller i ti byer landet over. På en særlig betalingsside på nettet har man mellem 24. november 2018 og 2. marts i år kunnet tilkøbe sig direkte adgang til videoerne.

Distribution af ulovlige videoer kan give op til fem års fængsel og en bøde på 175.000 kroner i Sydkorea.