Tre års fængsel for trafikdrab | Paradigmeskift vedtaget | De danske etaper

16x9
Ville du sætte tænderne i sådan en, hvis det kostede dig dit job? Foto: Esben Salling / Scanpix Denmark

Danskerne raser, efter en 18-årig er blevet fyret, fordi hun spiste en kanelsnegl.

Men det er langt fra første gang, en fyring har fået blodet i kog hertillands. Vi har derfor samlet syv andre eksempler på kontroversielle afskedigelser.  

Torsdagens historier får du her: 

Pape vil ikke afvise danske IS-krigere

Søren Pape står fast.
Søren Pape står fast. Foto: Asger Ladefoged / Ritzau Scanpix

- En dansk statsborger er en dansk statsborger. Sådan siger justitsminister Søren Pape Poulsen til TV 2, efter det den seneste tid er blevet diskuteret, om Danmark skal tage imod danske statsborgere, der er rejst til Syrien for at kæmpe for Islamisk Stat. 

Det mener blandt andre Dansk Folkeparti, at man ikke skal, og også fra udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) har udmeldingen tidligere været en anden

Men justitsminister Pape står fast: 

- Jeg har det sådan, at hvis folk anklages for noget kriminelt, så vil jeg hellere - end at have dem rendende frit rundt med et pas i hånden - sikre mig, at jeg har fat i nakken på dem her og får dem dømt, hvis de har gjort noget kriminelt. Det er jo et sikkerhedsspørgsmål, siger Søren Pape Poulsen.

Her er de danske tour-etaper

Statsminister Lars Løkke Rasmussen mener, at det er den største sportsbegivenhed nogensinde på dansk jord, når Tour de France i 2021 skal starte i Danmark. Også større end EM-slutrunden i fodbold 2020, hvor København ellers er vært for fire kampe. 

De tre etaper.
De tre etaper. Foto: TV 2 grafik

Efter gårsdagens noget tvetydige udmeldinger er det i dag helt officielt, at det franske cykelløb starter i Danmark om to år.

Her kan du blive klogere på, hvad etaperne indebærer

Paradigmeskiftet vedtaget i Folketinget

Inger Støjberg forventer en mærkbar effekt af paradigmeskiftet.
Inger Støjberg forventer en mærkbar effekt af paradigmeskiftet. Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Folketinget har i dag vedtaget det såkaldte paradigmeskifte, som indtil nu har gået under navnet L140. Det blev stemt igennem med støtte fra regeringen, Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet. 

Fremover handler det altså længere ikke om at integrere flygtninge i samfundet, men derimod at få sendt dem hjem igen.

Derudover skal ord som "integrationsprogram" og "integrationsydelse" nu hedde "selvforsørgelses- og hjemrejseydelse" og "overgangsydelse."

En navneændring, der i øvrigt koster to millioner kroner

Hvilket af disse billeder er årets pressefoto?

78.801 indsendte fotografier er blevet til seks.

Billedet her, fra Tchad, er blandt de nominerede.
Billedet her, fra Tchad, er blandt de nominerede. Foto: Handout / Ritzau Scanpix

Og om et par måneder vil ét af dem blive optaget i den fornemme kreds af 'Verdens bedste pressefoto', når en jury vil bedømme de seks motiver fra året, der gik.

Du kan se og læse om de seks billeder i artiklen her

Den endelige vinder af den prestigefyldte konkurrence vil blive afsløret 11. april i World Press Photos hovedsæde i Amsterdam, hvor prisuddelingen finder sted.

Tre års fængsel for tredobbelt trafikdrab

En 24-årig mand fra Letland er i dag blevet idømt tre års fængsel for at have sendt tre mennesker i døden ved en trafikulykke 9. december 2018 nær Holstebro. 

Trafikuheldet kostede tre personer livet.
Trafikuheldet kostede tre personer livet. Foto: Morten Stricker / Ritzau Scanpix

Letten havde denne aften været i drikkelag med nogle venner. Og med en promille på mindst 1,46 sat sig bag rattet i en sølvgrå Ford Mondeo.

Med en hastighed på 137 kilometer i timen tørnede han på Hodsagervej ind i en Citroën C1 med fire personer i bilen. En 41-årig kvinde og en 7-årig pige omkom ved ulykken, mens en 9-årig dreng blev hårdt kvæstet og døde dagen efter. En 7-årig pige blev kvæstet, men overlevede. 

Den 24-årige havde ikke kørekort og var tidligere dømt for spritbilisme i sit hjemland. Han er nu udvist.