May kæmper mod fiaskoen | Prædikant skal undersøges | BR-brandet overlever

16x9
Theresa Mays opgave ser kun ud til at blive sværere og sværere. Foto: Jessica Taylor / Ritzau Scanpix

Theresa May har nu 12 dage til at få skabt en form for konsensus i et komplet iturevet britisk parlament.

Og dermed velkommen til torsdagens nyhedsoverblik.

Plan B til afstemning 29. januar

Som de fleste nok har opdaget, så er Brexit-kaosset lige nu på sit absolut højeste siden den skæbnesvangre afstemning for over to og et halvt år siden.

Theresa Mays forslag til en exit-aftale med EU fik en syngende lussing i parlamentet i tirsdags, og i går overlevede May kun med nød og næppe den anden mistillidsafstemning mod hende inden for den seneste måned.

Onsdag aften talte Theresa May til nationen i præcis 150 sekunder, hvor hun gjorde det klart, at situationen er særdeles kritisk.
Onsdag aften talte Theresa May til nationen i præcis 150 sekunder, hvor hun gjorde det klart, at situationen er særdeles kritisk. Foto: Ben Stansall / Ritzau Scanpix

Premierministeren har i dag indkaldt til yderligere drøftelser med de andre politiske ledere, som du kan få et overblik over her. Og dermed er der sat gang i en plan B, som efter planen skal resultere i en ny afstemning i parlamentet om knap to uger, 29. januar.

På det tidspunkt er der præcis to måneder til, at Storbritannien træder ud af EU uden en samarbejdsaftale - et såkaldt 'hårdt Brexit', som tilsyneladende er en løsning, ingen af parterne vil synes om. Alligevel er det den, der lurer ikke så langt ude i horisonten, mens uenigheden parterne imellem synes mindst lige så stejl som nogensinde.

Salling overtager BR-brandet

BR-logoet og navnet overlever og bliver på danske hænder.
BR-logoet og navnet overlever og bliver på danske hænder. Foto: Asger Ladefoged / Ritzau Scanpix

Fætter BR-logoet med et smilende ansigt iført bjørneskindshue a la livgarderne har i årtier været synonym med sjov og leg for tusindvis af danske børn, og nu ser det ud til, at han kan fortsætte med at optræde i bybilledet i et eller andet omfang.

Salling Group har nemlig overtaget konkursramte Top Toys varelager, og med i handlen er også rettighederne til brandet Fætter BR.

De fysiske butikker følger dog ikke med, så der er stadig ikke truffet konkrete beslutninger om, hvorvidt fysiske Fætter BR-butikker er en del af koncernens plan, og slet ikke i hvilket omfang. Men Salling Groups pressechef, Mads Hvitved Grand, siger til TV 2, at de anser BR-brandet for at "rumme nogle muligheder", og han fortæller yderligere, at koncernen nu vil se på, hvordan brandet kan bruges bedst i fremtiden.

Handelen omfatter ikke rettighederne til brandet Toys'R'Us, som også var ejet af Top Toy.

Prædikant skal undersøges for kvaksalveri

Torben Søndergaard nægter anklagerne om kvaksalveri.
Torben Søndergaard nægter anklagerne om kvaksalveri. Foto: TV 2 Danmark

TV 2-dokumentaren 'Guds bedste børn' ser nu ud til at få konsekvenser for prædikanten Torben Søndergaard. Flere sundhedsordførere opfordrer til, at han undersøges for kvaksalveri, efter optagelser blandt andet viste prædikanten opfordre psykisk syge patienter til at stoppe med at tage deres medicin.

Torben Søndergaard er leder af den kristne bevægelse The Last Reformation, der har tusindvis af følgere rundt omkring i verden - blandt andre den tyske musiker Lou Bega, der har forklaret TV 2, hvordan han kom ind i bevægelsen.

Flere eksperter og politikere understreger efter dokumentaren, at det kan være livsfarligt at opfordre patienter til at stoppe med at tage deres medicin.

Torben Søndergaard siger imidlertid i et interview efter afsløringerne, at klippene i dokumentaren er taget "ud af en sammenhæng", og at han ikke har opfordret sine følgere til at droppe medicinen.

Du kan se dokumentaren her på TV 2 Play og dømme selv.

Reservepanda bliver sendt til Danmark

Det er næsten to år siden, at Kina forærede to pandabjørne til dronning Margrethe, som skal bo i Københavns Zoo, når de endelig ankommer om et par måneder.

I dag er det imidlertid blevet offentliggjort, at planerne er blevet ændret. Den han, der var udset til at blive sendt hertil, har vist sig at have sygdommen kryptorcisme, der betyder, at han ikke er særligt frugtbar.

Det kommende pandaanlæg i Københavns Zoo er tegnet af Bjarke Ingels.
Det kommende pandaanlæg i Københavns Zoo er tegnet af Bjarke Ingels. Foto: København Zoo / Bjarke Ingels Group

Derfor er hanpandaen blevet udskiftet, og den nye panda har nu kun kort tid til at lære sin kvindelige medambassadør at kende inden turen til København.

Den endelige dato for, hvornår de flytter ind i det splinternye anlæg, er ikke fastlagt, men det bliver altså engang i løbet af foråret.

12-årig pige kørt ned af flugtbilist

Vi afslutter dagens nyheder med at bringe en efterlysning fra politiet. Efter en 12-årig pige blev kørt ned i går eftermiddag, efterlyser Midt- og Vestjyllands Politi nemlig en kvinde, som ramte pigen med sin røde Porsche, der havde nummerplader fra en stjålet bil.

Efter ulykken standsede en mand i en sort Volkswagen Golf, trøstede den chokerede kvinde, hvorefter de to sammen kørte fra gerningsstedet og efterlod kvindens Porsche.

Den ramte pige blev kørt på sygehuset med skader i hovedet og et brækket ben.

Politiet efterlyser nu både kvinden og den mand, der kørte hende fra gerningsstedet. Deres signalement kan læses her.