Filmfans efterligner Susanne Bier-hit - Netflix advarer om sikkerheden

Videoer på nettet viser, hvordan folk falder og løber ind i ting, fordi de prøver at efterligne filmen 'Bird Box' instrueret af Susanne Bier.

Flere millioner verden over har set den danskinstruerede film 'Bird Box', men det har nu resulteret i en bekymrende trend. 

Filmen er instrueret af danske Susanne Bier og handler om en kvinde, der sammen med sine to børn skal undgå overnaturlige kræfter, som prøver at lede dem til selvmord.

Det gør de ved at tage bind for øjnene - og det er det, mange filmfans er begyndt at efterligne.

Men Netflix frygter, at det kan ende galt og er derfor kommet med en advarsel. 

- Ufatteligt at jeg bliver nødt til at sige dette, men: Lad venligst være med at komme til skade med denne 'Bird Box'-Challenge, skriver streamingtjenesten i et tweet.

Falder ned ad trapper og trin

Advarslen kommer efter, at flere tusind seere af filmen har lagt videoer op på de sociale medier, der referer til det, de kalder en 'Bird Box'-Challenge. Det skriver The Guardian.

I flere af videoerne optræder folk, der ligesom filmens karakterer har iført sig bind for øjnene og udfører forskellige dagligdags ting. Og i nogle tilfælde ender det med, at folk blandt andet falder ned ad trapper eller løber ind i vægge. 

Og det har gjort streamingtjenesten nervøs for folks sikkerhed.

- Vi ved ikke, hvordan det her startede, og vi sætter pris på opbakningen, men Dreng og Pige (som børnene i filmen bliver kaldt, red.) ønsker sig kun en ting af 2019, og det er, at I ikke ender på hospitalet, står der videre i tweetet.

Mest streamede i Netflix' historie

Over 45 millioner mennesker har på syv dage set Susanne Biers nye film 'Bird Box' på Netflix. Det gør den til den mest streamede film i Netflix' historie.

Netflix baserer seerantallet på personer, der har set mere end 70 procent af filmen. Derfor er dem, der blot har startet den et kort øjeblik, ikke talt med i de godt 45 millioner visninger.

Det oplyste Netflix på Twitter i slutningen af december til stor glæde for filmens danske instruktør. 

- Det er totalt vildt. Det er skønt, sagde Susanne Bier i den forbindelse.

Bliver ikke sidste gang

Ifølge instruktøren tilfalder en stor del af æren for, at filmen er blevet så populær, dog også den amerikanske skuespiller og hovedrolle indehaver Sandra Bullock.

- Der er ikke nogen tvivl om, at Sandra Bullock har et kæmpestort publikum og har noget, som rigtig mange mennesker elsker højt.

Og selvom det er første gang, at Bier instruerer en film, produceret af Netflix, bliver det ikke sidste gang, hvis det står til den danske instruktør.

Inden da skal Susanne Bier dog instruere den kommende miniserie 'The Undoing' for Netflix-konkurrenten HBO.