Sådan endte midtvejsvalget | Mulig menneskehandel i Padborg | Iranere anholdt i Danmark

16x9
En lastbil med 37.000 liter mælk kørte direkte ind i en bygning i Holstebro, efter chaufføren fik et ildebefindende. Flere kontorer blev smadret, mens føreren slap med knubs. Foto: Peter Erfurt / 24-7 News

Endnu en danskskrevet Netflix-serie er på vej.

Denne gang bliver det Adam Price, kendt fra blandt andet 'Borgen', der skal svinge pennen til serien 'Ragnarok'.

Her er dagens historier: 

Løhde vil fyre Danske Bank, hvis der fældes dom

Minister for offentlig innovation Sophie Løhde (V) ses her ved samrådet om Danske Bank og bankens rolle som statens betalingsformidler.
Minister for offentlig innovation Sophie Løhde (V) ses her ved samrådet om Danske Bank og bankens rolle som statens betalingsformidler. Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Danske Bank kan ikke stå for statens betalinger, hvis det ender med, at der falder dom i den verserende hvidvasksag. Det har innovationsminister Sophie Løhde (V) i dag sagt ved et samråd

- Hvis der bliver afsagt en alvorlig dom for hvidvask, så vil min umiddelbare indstilling være, at staten skal trække sig fra kontrakten, siger hun. 

Danske Bank har siden 2008 stået for at udbetale lønninger til statens medarbejdere. Kontrakten giver banken små 50 millioner kroner over fire år. 

Sophie Løhde understreger dog over for TV 2, at Danske Bank ikke på nuværende tidspunkt er dømt for noget. 

Midtvejsvalget er overstået - sådan endte det

Støvet er ved at lægge sig efter nattens midtvejsvalg, som i den grad har hvirvlet op i det politiske USA

Republikanernes senator, Ted Cruz, vandt valget Texas i en afgørende sejr for republikanerne.
Republikanernes senator, Ted Cruz, vandt valget Texas i en afgørende sejr for republikanerne. Foto: Michael Wyke / Ritzau Scanpix

Demokraterne har vundet flertallet i Repræsentanternes Hus, mens Republikanerne har udbygget deres flertal i Senatet. Det betyder, at USA nu igen har en splittet kongres, som du kan læse mere om her.

Alt i alt er der masser af interessante og historiske øjeblikke at tage fat på: 

Blandt andet er to muslimske kvinder med henholdsvis palæstinensisk og somalisk baggrund blevet valgt ind i Repræsentanternes Hus. 

Derudover bliver MMA-figtheren Sharice Davids det første kvindelige kongresmedlem af indiansk afstamning, mens den 29-årige demokrat Alexandria Ocasio-Cortez bliver den yngste kvinde i Kongressen nogensinde.

Og ikke mindst har vælgerne i Nevada haft så lidt lyst til at stemme på det demokratiske alternativ, at de i stedet har valgt en bordelejer, som har været død siden oktober.

Ja. Død

Center: Chauffører har været udsat for menneskehandel

Vognmandsfirmaet Kurt Beier Transport har været genstand for hård kritik, siden det kom frem, at det tilbød filippinske chauffører en timeløn på 15 kroner og lod dem sove under primitive forhold i Padborg. 

Disse forhold levede filippinske arbejdere under i Padborg
Disse forhold levede filippinske arbejdere under i Padborg Foto: Jesper Woldenhof, 3F

Nu har Center mod Menneskehandel så vurderet, at chaufførerne er blevet udsat for menneskehandel

Organet under Socialstyrelsen lægger vægt på, at chaufførernes sårbarhed og økonomiske forhold er blevet udnyttet af Kurt Beier Transport. 

Centerets konklusioner er dog ikke lig med, at der er rejst sigtelse vognfirmaet. Men vurderingen kommer til at indgå i politiets efterforskning af sagen.

Arla-lastbil påkører syv biler og torpederer bygning

En chauffør i en lastvogn med 37.000 liter mælk fik i nat ved ettiden et ildebefindende bag rattet, og køretøjet endte i facaden på Arlas egen administrationsbygning i Holstebro.  

- Han påkørte syv parkerede biler, hvorefter sættevognen fortsatte ind gennem muren, fortæller en vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi. 

Flere kontorer blev raseret, men den 49-årige mandlige chauffør fra Thy er sluppet med knubs og sendt på skadestuen. Ingen er derudover kommet til skade. 

Iranere anholdt for billigelse af terror

De tre eksiliranere, som politiet mener var målet for et iransk attentat, er nu blevet anholdt. Af dansk politi vel at mærke

Mændene er sigtet for billigelse af terror, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse. Specifikt drejer det sig om et terrorangreb, som fandt sted 22. september i år i byen Ahvaz i det sydvestlige Iran.

Her angreb en gruppe mænd en militærparade, dræbte 25 og sårede 70

Efterfølgende tog den iranske seperatistgruppe med hovedkvarter i Danmark ASMLA ansvaret. De tre iranere er medlemmer af denne gruppe og nu sigtet for overtrædelse af straffelovens § 136, stk. 2.