Storm og skybrud | Blæsende bronzemedalje | Kritik af krydstogtskibe

16x9
Kronprins Frederik var i den grad i sit es, da han fik lov at gå på scenen sammen med Nephew. Foto: Smukfest.dk

Kronprins Frederik overraskede alle på Smukfest.

Midt under Nephews koncert i nat kom han ind på scenen til stor hujen fra det regntøjsklædte publikum.

Allerede i aftes var uvejret gået i gang, og dagen i dag begyndte med både storm, torden og skybrud. Her får du et overblik over dagens største historier.

Skybrud i øst, storm i vest

I morges blev Danmark ramt af en sjældent auguststorm ved navn Johanne.
I morges blev Danmark ramt af en sjældent auguststorm ved navn Johanne. Foto: Jens Nørgaard Larsen / Ritzau Scanpix

I nat og de tidlige morgentimer indtog stormen Johanne Danmark sammen med et ordentligt tordenvejr.

I de vestlige dele af landet var vindstødene så kraftige, at der var tale om en reel storm, mens der i de østlige egne var skybrud flere steder.

Stormen aflyste en lang række tog i formiddags, og til et motorcykeltræf i Thy fik det voldsomme vejr alvorlige konsekvenser. Her kom en mand galt afsted, da han forsøgte at redde sit telt fra stormen.

En teltpløk rev sig op af jorden og fløj uheldigvis op og ramte ham i halsen.

Stormen har nu lagt sig, men der er stadig kraftig blæst over hele landet, og igen i nat vil der være risiko for skybrud – især i Vestjylland.

Bronzemedalje i blæsevejr

En, der tilsyneladende var glad for blæsevejret, var den 27-årige sejler Anne-Marie Rindom.

I den afgørende medaljesejlads til VM i sejlsport, der afholdes i Aarhus, holdt hun sin tredjeplads og endte dermed på podiet med metal om halsen.

Anne-Marie Rindom ses her efter at have vundet VM-bronze i Laser Radial.
Anne-Marie Rindom ses her efter at have vundet VM-bronze i Laser Radial. Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Efter gårsdagens 10. sejlads, så det ellers ud, som om hun måtte vinke farvel til medaljedrømmene, men i går aftes lysnede det pludseligt for danskeren.

Det viste sig nemlig, at amerikaneren, der lå til en sølvmedalje, havde lavet en fejl, som fik dommerjuryen til at lægge protest og hende til at trække sig – og den chance greb Anne-Marie Rindom i dag.

Krydstogtskibe møder både krammere og kritik

I det hele taget går det godt på de danske farvande, for Danmark er også blevet et populært stop for krydstogtskibe, og det er noget, byer over hele landet nyder godt af.

Sidste år lagde 138 krydstogtsskibe til i danske provinshavne, og det er noget mere end de 64, der lagde til kaj i 2015.

I Smilets By står 1300 frivillige klar til at tage varmt imod krydstogtsgæsterne, når de sætter første fod på aarhusiansk jord, men ikke alle er begejstrede for de luksuriøse skibe.

Det Økologiske Råd mener, at krydstogtskibenes tunge røg udgør en sundhedsrisiko for beboerne i landets 11 krydstogtshavne.

Nordkorea og USA uenige om atomaftale

Man siger jo, at det skal være skidt, før det går godt. Og hvis det er tilfældet, er forhandlingerne mellem USA’s præsident, Donald Trump, og Nordkoreas diktator, Kim Jong-un, snart på vej fremad. For lige nu ser forholdet ud til at være gået endnu mere i hårdknude.

USA har indført sanktioner mod Nordkorea, der blandt andet begrænser diktaturstatens import af råolie – sanktioner, de først vil ophæve efter en ”komplet atomnedrustning”.

Det tydede lovende, da Trump og Jung-Un i juni gav hinanden hånd på den fælles aftale.
Det tydede lovende, da Trump og Jung-Un i juni gav hinanden hånd på den fælles aftale. Foto: Evan Vucci / Ritzau Scanpix

Nordkoreanerne mener dog ikke, at amerikanerne opfylder deres del af aftalen, som de to ledere underskrev, da de mødtes i Singapore tidligere på sommeren.  

- Så længe USA selv nægter en høflig dialog og klamrer sig til det forældede skuespil, som alle de tidligere administrationer har forsøgt og mislykkedes med, kan man ikke forvente nogen fremskridt i gennemførelsen af ​​den fælles erklæring, har Nordkoreas udenrigsministerium nu meldt ud.

Lavt afkast til pensionskasserne

Det er ikke kun Nordkorea, USA har lagt en anelse på is. Også aktiemarkederne er kølet ned i frygt for, at der udbryder en decideret handelskrig, og det går ud over de danske pensionskasser.

Afkastet hos de fem største pensionskasser ligger nu og svinger mellem 0 og 3 procent – og det er noget lavere end de 10 procent, de kunne præstere sidste år.

Pensionsopsparinger er dog en længerevarende investering, så derfor er der ingen grund til at gå i panik på grund af en enkelt dårlig periode, siger finanschef i Topdanmark.