Nye billeder af thai fodboldhold | NATO-topmøde i Bruxelles | Dansker i Tour-top 10

16x9
De thailandske drenge, som nu er reddet i sikkerhed, hilser deres familier og verdenspressen gemmen en glasrude på hospitalet. Foto: Reuters Tv / Ritzau Scanpix

Dagens overblik

En ny varmebølge ruller hen over Danmark, og vi kan se frem til 27 grader de kommende dage. Så husk nu solcremen. 

Her er dagens fem store historier: 

Løkke om Trumps hårde kritik: Han har en pointe

Der er noget om snakken, når den amerikanske præsident klager over, at de øvrige NATO-lande bidrager for lidt til den transatlantiske militæralliance. Det medgiver statsminister Lars Løkke Rasmussen på vej ind til NATO-topmødet, som begyndte i dag

- Det er en pointe, at Europa skal steppe op og investere mere i egen sikkerhed, og det er også det, der sker i de her år, sagde han blandt andet.

Op til topmødet har flere medlemslande intensiveret støtten til forsvarsbudgettet med samlet set 40 milliarder dollars. Det er dog ikke i nærheden af at være nok, lod Trump forstå, da han inden topmødet spiste morgenmad med NATO's generalsekretær.

Ved NATO-topmødet, som i disse dage finder sted i Bruxelles, er det netop forsvarsudgifterne, der er det helt centrale spørgsmål

Video fra dramatisk redningsaktion af fodbolddrenge

For første gang viser Thai Navy Seals i detaljer, hvordan den dramatiske redningsaktion af de 12 thailandske fodbolddrenge og deres fodboldtræner er foregået.

Videoen er en montage af billeder fra både planlægning og eksekvering, som Thai Navy Seals har lagt ud på deres Facebook-side. Blandt andet kan man se, hvordan en af drengene bliver firet på en wire op gennem de smalle passager i grotten. Han er dækket til med varmefolie.

Der er også et kort glimt af en tavle, hvor Danmark står nævnt. Det er sandsynligvis en oversigt over de lande, som har været repræsenteret i aktionen, i Danmarks tilfælde med dykkerne Ivan Karadzic og Claus Rasmussen

Der er også nye billeder af drengene, der genser deres forældre gennem en glasrude på hospitalet, og det ser ud til, at de er ved godt mod, selvom deres restitution kan ende med at tage op til 30 dage. 

Den thailandske premierminister, Prayuth Chan-ocha, har i en tale hyldet deltagerne i redningsaktionen og især den 38-årige dykker, som omkom

- Hans ære, det offer, han har ydet, og hans minde vil for evigt være i vores hjerter, siger premierministeren.

Peter Sagan vinder femte etape - dansker i top 10

Den tredobbelte verdensmester Peter Sagan (Bora) blev vinder af årets første kuperede etape i Tour de France.

På 5. etape spurtede han til sidst fra en gruppe af stærke klassikerspecialister og snuppede sin anden etapesejr i årets Tour foran Sonny Colbrelli (Bahrain) og Philippe Gilbert (Quick-Step).

Slovakken Peter Sagan fejrer sin etapesejr.
Slovakken Peter Sagan fejrer sin etapesejr. Foto: Marco Bertorello / Ritzau Scanpix

Danske Søren Kragh Andersen (Sunweb) fik lov at køre sin chance. Han kørte over stregen som nummer otte.

Danske Bank-chef går af

Chefen for compliance - altså at overholde reglerne - Anders Meinert Jørgensen forlader sit job i Danske Bank, som nu leder efter en afløser. Han siger selv, at opsigelsen er udramatisk, men den sker ikke desto mindre efter, Berlingske har afsløret hvidvask for 53 milliarder kroner i bankens estiske filial.

Danske Banks estiske filial har været i søgelyset den seneste tid, efter Berlingske har afsløret hvidvask for 53 milliarder kroner.
Danske Banks estiske filial har været i søgelyset den seneste tid, efter Berlingske har afsløret hvidvask for 53 milliarder kroner. Foto: Ints Kalnins / Ritzau Scanpix

 - Der er ikke nogen direkte forbindelse, siger han til Finanswatch, men anerkender samtidig, at det sidste år i Danske Bank har været "meget intenst." 

Danske Bank har sat gang i en undersøgelse af forholdene i den estiske afdeling - herunder ledelsens ansvar. Resultaterne ventes i september.

Sidste semifinalebrag spilles i aften

Frankrig slog i aftes Belgien ud af VM i en intens kamp, der trods en del chancer kun kastede et enkelt mål af sig. Men det var også rigeligt, og med Belgien elimineret, står der kun ét hold tilbage mellem franskmændende og trofæet.

Frankrig er i finalen, men hvem bliver deres modstandere?
Frankrig er i finalen, men hvem bliver deres modstandere? Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Spørgsmålet er, om det bliver Kroatien eller England. De mødes her til aften i den sidste vigtige kamp før finalen på søndag klokken 20.00. 

Hvis der er en ting, der virkelig har gjort sig bemærket ved dette VM, så er det nok det såkaldte VAR-system. Om man har brudt sig om de kontroversielle domme, det har kastet af sig eller ej, så bliver en lignende model nu importeret til den danske superliga.