Lastbil med biler på ladet brød i brand på motorvej

Der udbrød torsdag ild i en lastbil med op til 12 biler på Vestmotorvejen. Motorvejen var helt spærret i to timer som følge af oprydningsarbejdet.

En brand udbrød torsdag morgen i en autotransporter på Vestmotorvejen ved Sorø i vestgående retning. På ladet brændte mellem 10 og 12 biler også.

Det fortæller Henrik Karlsen, som er vagtchef ved Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi, til TV 2.

Branden udviklede en kraftig røg, der fik politiet til at opfordre andre bilister til at lukke deres ventilation og vinduer.

Kort før klokken ni oplyste politiet, at ilden var slukket.

- Der er ingen meldinger om tilskadekomne ved branden, siger Henrik Karlsen.

Sprunget dæk årsag til brand

Det er dog endnu uvist, hvordan autotransporteren og bilerne på dens lad kunne bryde i brand, men Henrik Karlsen giver et bud på en forklaring:

- Formentlig er det et dæk på traileren, der er sprunget, og som derefter har udviklet en stor varme. Hydraulisk olie har genereret ilden, hvilket har fået bilerne til at bryde i brand.

Vagtchefen oplyser desuden, at der i alt er fire udbrændte biler på autotransporteren, mens de restrende otte biler og selve autotransporteren ikke har taget stor skade.

Uheldet på Vestmotorvejen i retning mod Fyn skabte lang kø, og kun et spor var farbart, men vagtchefen siger, at køen er ved at være afviklet.

Ifølge Vejdirektoratet trækker oprydningsarbejdet på Vestmotorvejen ud.

Motorvej spærret flere timer

Vejdirektoratet oplyste klokken 10.30 på Twitter, at Vestmotorvejen var helt spærret i vestgående retning ved afkørsel 37 Sorø på grund af oprydningsarbejdet.

To timer senere blev Vestmotorvejen delvist genåbnet for trafik, skrev Vejdirektoratet på Twitter klokken 12.22.

Motorvejen blev helt genåbnet for trafik en halv time senere, men Vejdirektoratet forventer stadig forlænget rejsetid på strækningen frem til først på eftermiddagen.