Butiksdetektiv udsat for vold og frihedsberøvelse af tyve

16x9
Sløret foto fra overvågningsvideoen. TV 2 har fjernet videoden den 13.09.17, efter de to formodede gerningsmænd er blevet anholdt. Foto: Overvågningsbillede

Et butikstyveri i Rødovre tog en dramatisk drejning. Nu viser overvågningsbilleder gerningsmændene.

En butiksdetektiv spæner henover parkeringspladsen.

Kort forinden har han observeret et butikstyveri, men hvad der kunne have været en hurtig konfrontation udvikler sig voldsomt.

Idet han når hen til bilen, bliver han hevet ind på passagersædet, og de to gerningmænd kører afsted i fuld fart med både ham og tyvegodset.  

Hele scenen udspiller på overvågningsbillederne fra Føtex' parkeringsplads i Rødovre torsdag den 27. juli.

Københavns Vestegns Politi har netop frigivet billederne i håbet om, at nogen kan genkende de to forbrydere, som både er skyldige i butikstyveri, vold og frihedsberøvelse af butiksdetektiven.

De kom bare efter kød

De to gerningsmænd havde om eftermiddagen udset sig dyrt kød og elektronikvarer i Føtex i Rødovre. Butiksdetektiven spottede de to mænd, som han mente opførte sig mistænkeligt.

- De står og tager emballagen af noget elektronik, og så har de tre-fire større oksestege liggende i kurven. De forsøger samtidig at dække varerne i kurven til, fortæller Politikommissær ved Københavns Vestegns Politi Henrik Hougaard til Station 2 Efterlyst.

Butiksdetektiven er fanget, og så begynder de at køre fra stedet

Henrik Hougaard, Politikommissær, Københavns Vestegns Politi

Da mændene forlader butikken, følger butiksdetektiven efter, og når at fange dem i deres bil på parkeringspladsen foran supermarkedet.

Og det er her, at passageren på bagsædet hiver butiksdetektiven ind i bilen.  

- Butiksdetektiven er fanget, og så begynder de at køre fra stedet, siger Henrik Hougaard.

Gerningsmanden på bagsædet flytter sig, så han bedre kan ramme butiksdetektiven med spark

Henrik Hougaard, Politikommissær, Københavns Vestegns Politi

Udsat for vold i bilen

Der opstår tumult i bilen, og passageren på bagsædet begynder at sparke butiksdetektiven.

- Butiksdetektiven siger, de skal stoppe og trækker i bilens håndbremse. Gerningsmanden på bagsædet flytter sig, så han bedre kan ramme butiksdetektiven med spark, og butiksdetektiven får et hårdt spark på hoften, fortæller Henrik Hougaard.

Volden fortsætter, mens bilen drejer ned ad en vej, der viser sig at være blind. Først her stopper de, og føreren beordrer butiksdetektiven til at forlade bilen.

Københavns Vestegns Politi kalder sagen for atypisk, fordi et simpelt butikstyveri pludselig har medført at en butiksdetektiv kortvarigt er blevet bortført og udsat for vold

- Om gerningsmændene bliver ramt af panik, eller om de bliver overraskede over, at butiksdetektiven er så ihærdig, ved jeg ikke, fortæller Henrik Hougaard.

Én ting er de dog sikre på i Københavns Vestegns Politi. 

- Vores butiksdetektiv har fået en hårdhændet behandling.   

De skal findes

Efter butiksdetektiven er ude af bilen, kører gerningsmændene fra Højsnæsvej i Rødovre. Bilens nummerplader viser sig at være stjålet i Kongens Lyngby et par dage forinden.

Det er politiets opfattelse, at mændene taler dansk, og at de kender hinanden godt.

- Jeg håber, at vi kan få hjælp fra nogen, der måske kender den her duo. Vi er overbevist om at det er to unge mænd som går sammen - også til hverdag. Den ene gerningsmand har en meget speciel hue på, som man måske kan genkende.

Mændene kørte derfra i en sort bil af mærket Peugeot.

Station 2 Efterlyst sender torsdag aften fra Rødovre, så sagen kan blive opklaret.

Har du oplysninger i sagen kan de gives til Københavns Vestegns Politi på 1-1-4

Opdatering 13.09.17: TV 2 har i denne artikel tidligere bragt to nærbilleder af de efterlyste mænd. De er senere fjernet, da de efterlyste mænd er blevet anholdt.