Dansker i Spanien offer for fængslet storsvindler: Han har ødelagt så meget for os

16x9
Signe blev offer for svindleren. Foto: Facebook/privat / Facebook/privat

En 39-årig dansk storsvindler, som sidder fængslet i Aalborg, blev i Spanien dømt for chikane mod Signe, inden han blev anholdt i Fuengirola.

Danske Signe, 37, er et af de sidste i en lang række af ofre for en 39-årig dansk storsvindler, der nu sidder fængslet i Aalborg.

Den 39-årige meldte sig selv til spansk politi i Fuengirola på den spanske solkyst, efter han i februar blev internationalt efterlyst af dansk politi for seksuel udnyttelse af mindreårige, røveri og bedrageri. Alle disse lovovertrædelser er ifølge sigtelserne begået i Danmark. I Danmark er den 39-årige flere gange siden årtusindeskiftet blevet dømt for bedrageri.

Men også på Costa del Sol, hvor den 39-årige har opholdt sig gennem den seneste tid, har han altså begået kriminalitet.

- Han har ødelagt meget for mig og mine børn. Jeg har blandede følelser over, at han nu sidder fængslet i Danmark. Jeg er lettet over, at han ikke længere er på fri fod, men det, at han er fængslet i Danmark, betyder, at mine børn og jeg ikke kan få erstatning for det, han har gjort mod os her, siger Signe Johansen, der er mor til seks børn og bor i Benalmâdena ved Torremolinos på Costa del Sol.

Seks måneders betinget fængsel

TV 2 kan afsløre, at den 39-årige storsvindler i december sidste år blev idømt seks måneders betinget fængsel med en prøvetid på tre år for at overtræde et tilhold, han havde fået mod at kontakte Signe. Den dom faldt halvanden måned inden, han blev internationalt efterlyst af dansk politi via Interpol.

TV 2 er i besiddelse af dommen, som er afsagt af en kriminalret i Torremolinos på Costa del Sol i december 2016.

Selv om den 39-årige har flere domme bag sig i Danmark, blev dommen gjort betinget - den 39-årige er ikke tidligere straffet i Spanien, fremgår det af dokumenterne.

- Han blev anholdt og fængslet på et tidspunkt i sagen, og der blev jeg meget lettet. Men da dommeren besluttede at løslade ham og gøre dommen betinget, blev jeg dybt chokeret og bange. Mine børn er også meget bange for ham, og de er ikke kommet sig over det her, siger Signe og tilføjer:

- Jeg skal nok klare mig. Jeg kan ikke køre med tog eller bus, og jeg kan ikke være steder, hvor der er mange mennesker, men ellers fungerer jeg.

Det polititilhold, den 39-årige fik, og som han er dømt for at overtræde, var et forbud mod at komme tættere end 500 meter på Signe og hendes seks børn. Han måtte heller ikke kontakte hende eller hendes børn på nogen måde, heller ikke via sociale medier.

Signe anklager blandt andet den 39-årige for frihedsberøvelse og vold mod hende og hendes børn. Den sag var stadig under efterforskning af spansk politi, da den 39-årige meldte sig selv til politiet den 21. maj.

- Han holdt os nærmest som fanger i vores eget hus i flere måneder. Og han han begået vold mod både mig og mine børn, siger Signe.

De forhold er den 39-årige ikke dømt for i Spanien, hvor efterforskningen i den sag stadig er i gang. Men det var på den baggrund, hun fik det polititilhold mod den 39-årige, som han altså i december sidste år blev dømt for at overtræde.

Skulle melde sig selv

En af betingelserne i dommen var, at den 39-årige skulle melde sig hos spansk politi to gange om måneden.

Den 1. februar blev den 39-årige efterlyst internationalt af dansk politi, men selv om han skulle melde sig to gange om måneden til spansk politi, lykkedes det altså først at få ham bag lås og slå knap fire måneder senere, den 21. maj, da han meldte sig selv til en politipatrulje i Fuengirola.

Hos Nordjyllands Politi oplyser vicepolitiinspektør Frank Olesen til TV 2, at den 39-årige udelukkende er sigtet for lovovertrædelser begået i Danmark.

Det drejer sig om seksuel udnyttelse af mindreårig, to røverier med et udbytte på i alt 47.000 kroner, og fire tilfælde af bedrageri med et samlet udbytte på cirka 544.000 kroner.

Den 39-årige blev i slutningen af maj udleveret til Danmark, og ved et grundlovsforhør ved retten i Aalborg den 31. maj blev han fængslet fire uger.

Den fængsling udløb onsdag, men den 39-åriges advokat Søren Beckermann oplyser til TV 2, at hans klient har besluttet sig for at acceptere en forlængelse af fængslingen på yderligere fire uger.

Søren Beckermann kan ikke oplyse, hvordan den 39-årige stiller sig til de sigtelser, der er rejst mod ham i Danmark, og han har heller ikke nogen kommentarer til den dom, der i december 2016 blev afsagt mod hans klient ved retten i Torremolinos for at overtræde det polititilhold, han havde mod at kontakte Signe.