Kendt forfatter og dj Maria Gerhardt er død

16x9
Maria Gerhardt var også kendt som dj'en Djuna Barnes. Foto: Christian Liliendahl / Scanpix Denmark

Maria Gerhardt skrev bogen "Der bor Hollywood-stjerner på vejen" om sin kræftsygdom.

Forfatter og DJ Maria Gerhardt er død af kræft. Det oplyser hendes hustru, Rosa Nøss Bendixen, på Maria Gerhardts Facebook-profil.

-  Min elskede Maria har forladt os i dag. Hun var omgivet af familie og venner indtil hun døde, og jeg tror aldrig der har været så meget kærlighed på Bispebjerg hospital. Jeg har ikke ord for den sorg jeg føler. Verden bliver aldrig den samme.Tak, skriver Rosa Nøss Bendixen på Maria Gerhardts Facebook-profil.

Min elskede Maria har forladt os i dag. Hun var omgivet af familie og venner indtil hun døde, og jeg tror aldrig der har...

Posted by Maria Gerhardt on Thursday, March 16, 2017

Et længere kræftforløb

Maria Gerhardt blev ramt af brystkræft tilbage i 2013, hvor hun fik fjernet begge bryster. Allerede fra start var hun meget åben omkring sin sygdom.

Hun formåede at overvinde kræften og blev erklæret rask i 2014, men da hun var til et rutinetjek i juni 2015 vendte den tilbage  – og denne gang meddelte lægerne, at de kun kan give hende livsforlængende behandling.

Hun valgte at dele den meget nedslående nyhed på sin Facebook-profil.

Vi kører hjem ad Ryvangs Alle og jeg er lykkelig. Den har været spærret lige så længe vi har boet herude og...

Posted by Maria Gerhardt on Wednesday, July 22, 2015

Undervejs i sit sygdomsforløb skrev Maria Gerhardt blandt andet sin debutroman "Der bor Hollywood-stjerner på vejen", en personlig beretning om at være ramt af brystkræft.

I sin roman beskrev hun også, at hun var klar til at dø.

- Jeg vil ikke have det hvide mere. Jeg vil ikke bede om mere af det hvide. Ikke flere hospitalsskjorter i medium eller large. Ikke flere træsko eller sandaler eller Stan Smith. Ikke flere lyse striber eller forpustet brød. Jeg skal om på den anden side. The place that scares you, skriver hun.

- Jeg skal flyve med ørne. Jeg skal flyve med morfar. Jeg skal videre, jeg vil få nye venner, og der vil ikke være nogen problemer.

Hun var også kendt som DJ under navnet Djuna Barnes. I 2011 var hun en af dommerne i X Faktor.

Maria Gerhardt blev 39 år gammel.