Nu flager Amalienborg på halv: - Prins Richard sov stille ind

Både hos Statsministeriet og i Kongehuset, hvor der nu flages på halvt, sørger man over prins Richards død.

Natten til mandag døde prinsesse Benediktes mand, den svensk-tyske prins Richard, på sit slot i Berleburg. Han blev 82 år gammel. 

- Det er med stor sorg, at jeg på vegne af Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Benedikte må meddele, at Hans Højhed Prins Richard er afgået ved døden, oplyste Tommy M. Paulsen, som er privatsekretær for prinsesse Benedikte i en pressemeddelelse.

Senere har Johannes Röhl, der er skovdirektøren i administrationen for Berleburg Slot givet yderligere detaljer om prinsens dødsfald.

 - Prins Richard sov stille ind mandag eftermiddag, siger han til den tyske avis Westfalenpost.

Sønnen arver slottet

Få timer efter pressemeddelsen blev udsendt gik flaget på halv på Amalienborg, hvor man ligesom prinsesse Benedikte sørger over Richards død. Prins Richard og den 10 år yngre prinsesse Benedikte mødte hinanden til den daværende hollandske prinsesse Beatrix' bryllup. Sammen fik de børnene Gustav, Alexandra og Nathalie, og de to døtre har senere fået to børn hver. 

Prinsesse Benedikte og prins Richard blev gift i 1968 på Fredensborg efter at have kendt hinanden i cirka to år. De bosatte sig på prins Richards slot i Berleburg.
Prinsesse Benedikte og prins Richard blev gift i 1968 på Fredensborg efter at have kendt hinanden i cirka to år. De bosatte sig på prins Richards slot i Berleburg. Foto: Scanpix

Prins Gustav, der er kæreste med Carina Axelsson, skal arve slottet og de tilhørende 15.000 hektarer jord efter sin far. 

Prins Richard

  • Prins Richard, der har det fulde navn Richard Casimir Karl August Konstantin zu Sayn-Wittgenstein-Berleburg, var søn af den svenskfødte fyrstinde Margareta, som var veninde med dronning Ingrid.
  • Hans far, prins Gustav Albrecht, som var ritmester i den tyske hær under Anden Verdenskrig, døde på østfronten, da prins Richard var ti år. 
  • Prins Richard blev gift med prinsesse Benedikte i 1968.
  • Sammen har de børnene Gustav, Alexandra og Nathalie og fire børnbørn

Kilde: Ritzau, TV 2

Kongehuset oplyser, at prinsesse Benedikte var i Danmark, da dødsfaldet skete, men tog tilbage til slottet tirsdag morgen.  

Statsministeren sender dybfølte kondolancer til kongehuset

Statsminister Lars Løkke Rasmussen og resten af regeringen har også udtrykt sin sorg over prins Richards død i en pressemeddelse. 

"Det er med stor sorg, at jeg har modtaget meddelelsen om, at Hans Højhed Prins Richard er afgået ved døden mandag den 13. marts. Regeringen sender sin dybfølte kondolence til Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Benedikte, deres børn, børnebørn og hele den kongelige familie".

"Hans Højhed Prins Richard har altid været en uvurderlig støtte for Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Benedikte i hendes arbejde og sammen med hende været en fornem repræsentant for Danmark. Æret være Hans Højhed Prins Richards minde," skriver han i en pressemeddelelse. 

Kongehuset har endnu ikke oplyst, hvor og hvornår prins Richard skal begraves.