Sådan så det ud efter Urd - nu skal husejerne ved kysten igen holde vejret

Et voldsomt vejr rammer igen Danmark de næste dage, og igen er det kysten, der bliver ramt hårdest.

Et kraftigt blæsevejr, som rammer Danmark fra onsdag morgen og frem til torsdag eftermiddag, har fået TV 2 VEJRET til at udsende en varsel om vindstød af stormstyrke.

Blæsevejret bliver mest intenst og langvarigt ved den jyske vestkyst, og i Vendsyssel har man udsigt til mere end et døgn med vindstød af stormstyrke fra vest.

Selvom der ikke er tale om en regulær storm, kan skaderne ifølge TV2’s meteorolog Thomas Mørk alligevel blive voldsomme omkring de danske kyster. 

- Varigheden af blæsten og de tilhørende bølger må forventes at fjerne yderligere af kysten, hvor især strækningen mellem Hirtshals og Thorsminde ser ud til blive hårdest ramt, siger han.

Kysten hårdt ramt efter Urd

Det er ikke mange uger siden, at stormen Urd spøgte på netop disse kystkanter. Derfor ser boligejerne nær kysten nu igen frem til nogle dage, hvor de skal håbe på, at deres huse bliver stående.

- Vi må forvente, at bølgerne æder sig mest ind på kysten mellem Hirtshals og Blokhus, nær Bulbjerg og Lild-strand og igen mellem Hanstholm og Thorsminde. Med forventede vinde fra vest er det de mest nord-syd-orienterede kyster, som især er udsat, siger Thomas Mørk.

Også hos Beredskabsstyrelsen i Nordjylland er man forberedt på, at det kan blive nødvendigt at kalde flere på job, hvis vejret bliver værre end forventet.

-  Vi følger situationen nøje de næste dage, og vi har yderligere folk, som vi kan kalde på arbejde, hvis vejret bliver mere ekstremt end forventet. Ligesom vi gjorde med stormen Urd, fortæller chefvagt ved Beredskabsstyrelsen i Nordjylland, Claes Mørc.

Hør her, hvad meteorolog Andreas Nyholm har at sige om morgendagens voldsomme vindstød og vejret de kommende dage: 

Meteorolog: Det bliver barsk og voldsomt vejr

TV 2 VEJRET har varslet vindstød af stormstyrke flere steder i Danmark, og ved den jyske vestkyst fra Skagen til Thorsminde gælder varslet fra onsdag morgen klokken 7 og frem til torsdag klokken 12.