Årets mest læste: En mystisk forsvinden, en prøve og en fire-årig dreng løb med opmærksomheden

16x9
Blandt de 10 mest læste artikler finder man både rørende, søde og rystende artikler. Foto: TV 2

De 10 mest læste artikler på tv2.dk i år er alt fra longreads til rørende klip. Gå selv på opdagelse i listen nedenfor.

DSB-chefen Søren Baisgaard forsvandt uden varsel og efterlod sig kone og to små piger. Fireårige Axel kastede sig på maven og charmerede flere hundrede tusinder. Og en statsborgerskabstest delte vandene.

Historier, som vi på tv2.dk dækkede, skrev og delte med jer. Og historier, der er strøget ind på listen over årets mest læste i 2016.

På listen over de mest læste finder man alt fra aktuelle nyhedshistorier til rørende TV-øjeblikke. Men også de længere formater med de gribende historier har interesseret læserne på tv2.dk.

Og det er der en grund til, mener chefredaktør på tv2.dk, Kristoffer Pinholt:

- Vi har fundet en måde at fortælle historier på, som brugerne har taget til sig i en grad, som vi ikke har set før. Det er vi enormt stolte af, og historien om Søren er kulminationen på lang tids arbejde med at fortælle historier på nye måder, og samtidig viser den os, at TV 2’s bedste historier kan have et liv både i fjernsynet og på de digitale platforme, siger han.

Men det har ikke kun været de mystiske og spændende læsninger, der har fanget læserne af tv2.dk. Også rørende øjeblikke som fireårige Axels jubelscene, samt dagsaktuelle historier om integration og statsborgerskabstests har fundet plads i top 10. Og netop det at gøre noget dagsaktuelt til en test, synes Kristoffer Pinholt godt om:

- Statsborgertesten er en ny-klassiker, som viser dig helt konkret, hvad der kræves for at blive dansk statsborger. Det er en god måde at fortælle historien på, for så kan alle lige se, om de overhovedet har tjek på det med at være dansker, og om de officielle kriterier er rimelige, siger han.

 Gå selv på opdagelse i 10 af de mest læste artikler på tv2.dk i listen nedenfor.

Top 10: Årets mest læste artikler på tv2.dk

DSB-manden der forsvandt

Søren Baisgaard forlod sig kone og to børn, da han pludselig forsvandt sporløst. Foto: Privat
I juni fortalte TV 2 historien om den vellidte far Søren Baisgaard, der var dygtig til sit job, men pludselig var sigtet for bedrageri for millioner og siden forsvandt uden det mindste livstegn – indtil et telefonopkald 13 år efter pludselig ændrede på det. Historien om Søren Baisgaard var årets klart mest populære historie på tv2.dk. Flere hundredetusinder valgte at læse med og foruden at være den mest læste historie, blev det også den historie i årets løb, som brugerne af tv2.dk brugte allermest læstetid på.
Hvis du ikke har læst den, bør du ikke snyde dig selv for den fængslende og spændende fortælling 

Australsk medie i chok over dansk børnehave

Børnene i skovbørnehaven Daycare Nord ved Skive slår på træstammer med kæppe, og der er intet hegn omkring dem, når de løber og leger i skoven i både mudder, sne, regn og solskin. Et faktum der i februar rystede det australske medie SBS, der valgte at putte det på forsiden i forbindelse med et indslag til tv-stationens program 'Dateline'. Artiklen om de rystede australiere blev årets anden mest læste artikel på tv2.dk.

Kan du blive dansk statsborger?

I efteråret 2015 blev den nye indfødsretsprøve godkendt med et bredt flertal i folketinget.  Den erstattede den såkaldte statsborgerskabsprøve og består af 40 spørgsmål om dansk politik, kultur og historie. 35 spørgsmål ligger fast, og for at kunne svare på dem, er det meningen, at man skal læse et kompendie på godt 140 sider, hvor svarene rent faktisk står. 
Først i juni var de første til prøve og spørgsmålene blev sidenhen offentlige – også på tv2.dk. Tag selv testen og se, om du kan blive dansk statsborger.

Fire-årige Axel tog Danmark med storm

Axel Gregersen er vild med fodbold. Foto: TV/MIDT-VEST / TV/MIDT-VEST
I starten af august kom fireårige Axel på alles læber, da et klip fra TV 2-regionen TV/MIDT-VEST blev delt igen og igen på Facebook. Axel var til Vildbjerg Cup ved Herning sammen med flere tusinde andre børn og unge. Men det var Axels jubelscene til ære for fotografen, der fangede alles opmærksomhed. Hovedpersonen selv var imidlertid ikke synderligt imponeret over, at han var blevet kendt – han anede det faktisk ikke, fortalte hans mor senere til TV 2

Nye informationer om DSB-mandens forsvinden

Årets mest læste historie på tv2.dk handlede om DSB-manden Søren Baisgaard, der forsvandt fra familie og job uden et ord. Som opfølgning på den historie kunne TV 2 nogle dage efter fortælle, at Interpol i Bangkok nu var gået ind i efterforskningen, da politichefen i Bangkok nu blev opmærksom på, at Søren Baisgaard formentlig havde opholdt sig i landet illegalt. Opfølgningen på dokumentaren stryger ind som den femte mest læste artikel på tv2.dk i år.

Viktor Axelsen lavede interview på flydende kinesisk

Viktor Axelsen interviewes på mandarin. Foto: CCTV
Sommeren 2016 stod på mange måneder i sportens tegn. Her bør EM i fodbold, Tour de France og selvfølgelig OL nævnes. Alle tre begivenheder der fyldte på TV 2s platforme. Herunder selvfølgelig også da TV 2s bedste herresingle i badminton, Viktor Axelsen, besejrede legenden Lin Dan i kampen om bronze. Men det der for alvor trak overskrifter var da Axelsen fuld af overskud gav et fejlfrit interview på kinesisk i timerne efter.

Obama stopper buh-råb på demokratisk konvent

- Buh ikke, stem, lød opfordringen fra Barack Obama på det demkratiske konvent i juli. Foto: JIM YOUNG / Scanpix Denmark
Også den amerikanske præsidentkamp er selvfølgelig at finde på listen over de mest læste artikler. Og særligt da USAs nu afgørende præsident Barack Obama på det demokratiske konvent i juli opfordrede til mådeholdenhed, optimisme og til at de deltagende ved konventet stoppede med at buhe, når præsidentkandidaten Donald Trumps navn blev nævnt, var det også noget, som brugerne af tv2.dk ville se. 

Pernille Blume rørt til tårer af overraskelse

Pernille Blume og mor Foto: TV 2
Den danske svømmer Pernille Blume tog hele Danmark med storm, da hun noget overraskende svømmede sig til en guldmedalje i 50 meter fri ved OL i Rio. Men det helt særlige øjeblik kom, da TV 2 Sport overraskede hende efter løbet og bad om en hilsen til hendes mor. TV 2 overværede nemlig finalen sammen med Pernille Blumes mor Pia, hvilket Pernille Blume ikke vidste.

Rørt Morten Resen blev overrasket på direkte tv

Jesper overraskede Morten REsen, da han trådte ind som gæst i dag Foto: TV 2 / TV 2
Når man har været vært på Go’ morgen Danmark i ni år, har man prøvet lidt af hvert. Men den rutinerede vært, Morten Resen, måtte alligevel bukke under for følelserne, da han havde sin sidste morgenvagt for denne gang.  Først blev der nemlig afspillet et sammenklip af højdepunkter fr a Resens tid på Go’ morgen Danmark og kort efter fik så besøg af en helt særlig gæst. Ind  kom nemlig Jesper Sørensen – også kendt som ’Drengen i den gamle krop’, da han lider af sygdommen progeria. 
Hele episoden blev for meget for Resen og for rullende kameraer blev værten lidt rørstrømsk.

Identiteter til salg – ligger dit CPR på nettet

Hvis der er noget, der rører danskerne og brugerne af tv2.dk, så er det internetsikkerhed. Og da det kom frem, at man ved hjælp af et par enkelte tryk og lidt teknisk snilde kunne købe sig til oplysninger om flere danskere for bare 98 kroner, var det noget der optog danskerne. Og da tv2.dk så kunne tilbyde et lille værktøj, der hjalp med at vise, om ens CPR-nummer lå på nettet, blev det den 10. mest læste artikel på TV 2 i år. Værktøjet afslørede ikke, om ens CPR-nummer er til salg i  andre sammenhæng på ’det mørke internet’, men var alligevel en populær artikel. Værktøjet er desværre ikke længere i brug.