Knæk Cancer indsamlede rekordbeløb: Danmark, I er fantastiske!

Det ville ikke være muligt uden jer, jubler Kræftens Bekæmpelse, efter et rekordbeløb er indsamlet til 'Knæk Cancer'.

Lørdag aften sendte TV 2 det store indsamlingsshow 'Knæk Cancer Live', hvor hele landet i fællesskab samlede ind til Kræftens Bekæmpelse. 

I år var danskere og virksomheder særdeles gavmilde, og det samlede beløb endte på 163.140.992 kroner.

Det er rekord for de fem år, der har været sendt Knæk Cancer, og efter at beløbet lørdag aften var en realitet, var beskeden kort og klar fra Kræftens Bekæmpelse: Danmark, I er fantastiske!

Danmark, I er fantastiske! I år slog vi rekord! Det ville ikke være muligt uden jer. TUSIND TAK <3

Posted by Kræftens Bekæmpelse on Saturday, October 29, 2016

- Det er en fantastisk rekord. Det er fordi, det ikke kun er et indsamlingsshow i tv - det er blevet en indsamlingsopgave for Danmark. Hele Danmark står sammen om at hjælpe kræftramte, men også alle alvorligt syge, siger Leif Vestergaard Pedersen, direktør i Kræftens Bekæmpelse, til TV 2.

Det skal pengene gå til

Pengene fra Knæk Cancer-indsamlingen går til både forskning, forebyggelse og patientstøtte, og Leif Vestergaard Pedersen fortæller her om nogle af topprioriteterne i år:

- Pengene skal blandt andet gå til immunterapi, som er den behandlingsform vi alle sammen tror rigtig meget på. Og så skal vi gøre noget ved alle de bivirkninger og senfølger, man får af kræft og kræftbehandling, siger han og tilføjer: 

- Og så vil vi også bruge nogle af pengene på forebyggelse, for vi skal have børn og unge til ikke at begynde at ryge, siger han.

Gennem hele uge 43 har TV 2 og Kræftens Bekæmpelse sat fokus på kræft, der er den hyppigste dødsårsag blandt danskere under 65 år, og det kulminerede med indsamlingshowet lørdag aften.

Her kunne man blandt andet opleve rørende historier fra kræftberørte mennesker, mens kendte danskere sad klar til at modtage donationer i callcenteret, og så var der optrædener på scenen med Mads Langer, Coco, Christopher og Wafande.

Se Mads Langer og Cocos optræden til Knæk Cancer her

Her synger de Afterglow.
Knæk Cancer: Så mange penge har danskerne doneret
2016
163.140.992 kroner
Pengene går til forskning, forebyggelse og patientstøtte.
Projekterne skal blandt andet sætte fokus på færre bivirkninger, komplikationer og senfølger, Børnecancerfonden, alternativ behandling og forskning i immunsystemets rolle ved kræftbehandling. Læs mere her. 
 
2015
144.486.640 kroner
Pengene går blandt andet til Børnecancerfonden, patientnær kræftforskning og forskning i sygdomstilbagefald. Læs mere her
2014
153.309.504 kroner
Pengene går blandt andet til bekæmpelse af senfølger hos børn og voksne, ​frivillig hjælp til ensomme, svage og socialt sårbare kræftpatiente samt forbedring af kvalitet og sammenhæng i kræftpatienters forløb. Læs mere her.
2013
144.641.805 kroner
Pengene går blandt andet til udvikling af bedre og mere skånsom kræftkirurgi til alle, effektiv diagnosticering og sikring af et godt liv efter kræft. Læs mere her.
2012
102.530.846 kroner
Pengene fordeles blandt andet i puljer inden for kost, kræft og helbred i tre generationer, mænd og kræft samt gode resultater og færre fejl. Læs mere her.