Følte sig hængt ud som dyremishandler: Her er fåreklipperens nøgne svar

16x9
Et billede af en nøgen mand, der klipper et får, er gået viralt som et modsvar til en dyrevelfærdskampagne. Foto: BENOIT TESSIER / Scanpix Denmark

I en kampagne for dyrevelfærdsorganisationen PETA bærer en nøgen kvinde rundt på et blodigt får. En fåreklipper uden en trevl er internettets modsvar.

Det er ikke nødvendigvis en del af arbejdet at være nøgen, når man skal klippe et får. 

Men det er, hvad australske Daniel Tefler gjorde til sine kollegaers store fornøjelse, da han skulle klippe et får for fotografen Jacqui Bateman. 

Det skriver den australske avis Daily Mercury.

I marts udkom en ny kampagne fra dyrevelfærdsorganisationen PETA, der skal forestille en nøgen, forslået kvinde som holder et blødende, nyklippet får. 

På plakaten står der oversat fra engelsk: 'Uld: Den nøgne sandhed - der er intet varmt og nuttet over uld.'

Som protest mod kampagnen lagde en række australske fåreavlere billeder ud på de sociale medier, og Jacqui Bateman var en af dem, der tog del i debatten.

I sit opslag langer hun med sit billede af den lokale fåreklipper ud efter PETA's "nøgne model og falske får". 

- Mit er meget mere troværdigt end jeres. Jeg vinder. Helt klart, skriver Jacqui Bateman blandt andet i sin besked, der har fået tusindvis af delinger og er blevet set af over en million mennesker på Facebook. 

I decided to create my own comparison of the campaign against wool and shearing by #PETA. Here it is. Dear #PETA - I...

Posted by Jacqui Bateman Photography on Saturday, March 5, 2016

Hun forklarer, at det faktisk var det eneste brugbare billede, hun fik knipset, for dengang skraldgrinede hun og de andre medarbejdere af den nøgne mand. 

- Det var rent held, at der ikke var nogen dinglende dele i billedet, siger hun til Daily Mercury. 

Ifølge en anden artikel i samme medie siger hovedpersonen, 33-årige Daniel Tefler, at selv om det er mærkeligt at vide, at billedet nu er alle vegne, så er han glad for opmærksomheden.

- Det gør mig vred, når jeg ser, hvad PETA's folk har lagt ud. Man kan se, at de er uvidende omkring industrien, siger han.  

Daniel Tefler afslører, at han et par gange tidligere har klippet får uden en trevl på kroppen, og han har i dag billedet i ramme. 

 PETA's australske kampagnekoordinator siger til avisen, at hun mener, et krav om øget tempo fører til skødesløshed og tilsidesætter dyrevelfærd i industrien. 

- I deres naturlige klima vil får, der ikke er avlet specifikt til at overproducere uld, kun producere nok til at beskytte sig selv mod elementerne, siger Claire Fryer til Daily Mercury.

- Hvis får, der ikke er hjemmehørende i Australien, ikke blev avlet og udnyttet for deres uld, ville der ikke være noget behov for at klippe dem.