Livagtig robot: Skal ligne kvindelig Hollywood-stjerne

En robotentusiast fra Hong Kong har skabt en livagtig og næsten tro kopi af skuespillerinden Scarlett Johansson - bare som robot.

En 42-årig Robotentusiast fra Hong Kong har udlevet sin barndomsdrøm, nemlig at skabe en livagtig robot.

- Da jeg var barn, kunne jeg godt lide robotter. Det var ligesom at se tegnefilm. Alle børn elskede det. Der var Transformers, tegnefil, om robotter, der kæmper mod hinanden og spil med robotter. Da jeg blev voksen, ville jeg lave en, siger skaberen Ricky Ma.

Skal ligne Hollywood-stjerne

Robotten er uhyre livagtig. Den kan bevæge sig og svare på spørgsmål. Og så er den lavet med en bestemt Hollywood-stjerne i tankerne. Hvem, vil skaberen Ricky MA dog ikke afsløre.

Ricky Ma, der dagligt arbejder som Grafisk designer, har helt selv skabt robotten. Og det var da også noget af en prøvelse at skabe en så livagtig menneskerobot, siger han.

- Mange sagde: Er du dum? Det er meget svært, fortæller han om nogle af de reaktioner, han fik, da han indviede omgangskredsen i projektet.

Søger investorer
Det har taget halvandet år og foreløbig kostet over 330.000 kroner at lave robotten. Projektet blev til i hans egen lejlighed.

Ricky Ma håber nu på, at en investor melder sig. For så kan han producere flere kopier af den unavngivne Hollywood-stjerne.