Carl Holst genopstiller - men hans kredsformand går i protest

16x9
Carl Holst fortsætter i politik. Foto: Scanpix

Venstre har mistet en kredsforeningsformand. Det skriver TV Syd.

Thomas Rosenstand, der indtil for nylig var formand for Venstre i Esbjerg Omegnskredsen, hvor den tidligere forsvarsminister Carl Holst er opstillet, er gået af som formand. Det sker efter at det stod klart, at resten af bestyrelsen vil opstille ham til det kommende folketingsvalg.

Vognmand Jan Schou Jørgensen, der var chauffør for Carl Holst under valgkampen, er i stedet indsat som konstitueret formand frem til kredsforeningens generalforsamling.

- Det handler ikke om politik
Thomas Rosenstand oplyser til TV Syd, at han er på vinterferie og derfor ikke har yderligere kommentarer. Men til Fyens Stiftstidende sagde han onsdag, at det ikke handler om politik, men om tillid. 

- Jeg kan ikke støtte op om det. Det er vigtigt, hvem man er som folkevalgt. Det er én selv, der må stå for vederhæftigheden. Der skal man altså ikke vente på en politiundersøgelse eller en domstol afgør sagen. Det er kun én selv som person, der kan det, siger Thomas Rosenstand.

- Man skal kunne være sikker på, at dem man stemmer på rent faktisk lader sig stemme på, fordi de vil hjælpe os alle sammen, fortsætter han.

Tog konsekvensen
Thomas Rosenstand har tidligere udtrykt tillid til Carl Holst, men det var før, han blev politianmeldt af Region Syddanmark for at have brugt en medarbejder i regionen under sin valgkamp. Denne medarbejder, Christian Ingemann Nielsen, blev senere Holsts særlige rådgiver i Forsvarsministeriet.

Men den tillid er altså væk nu.

Resten af Venstre-baglandet i Esbjerg har fortsat tillid til omegnskredsens folketingskandidat, fortæller formanden for Venstre i Esbjerg Kommune, Ketty Christoffersen.

- Thomas fandt ud af, at han var den eneste, der ikke kunne støtte op om Carl Holst. Det var sådan set det. Så valgte han at trække sig som formand. Der var ingen dramatik i det. Nu skal vi bare have Carl tilbage på Christiansborg, siger hun til TV 2.

Stadig på orlov
Kommuneforeningsformanden har dog intet bud på hvornår Carl Holst vender tilbage til det politiske arbejde og sin post som kirkeordfører.

- Det er kun Carl, der ved det, siger hun.

Carl Holst har haft orlov siden 25. november. Det skete efter det tumultariske forløb, som førte til hans afgang som forsvarsminister.

- Uroen har ikke kun skygget for mit og mit partis politiske arbejde - den lægger også et stort pres på dem, der står mig nærmest. Det er mig, der har bragt min familie i den situation, og dermed er det også mit ansvar at rette op på den situation. Derfor har jeg besluttet at ansøge om orlov, så der kan komme ro omkring min familie og min person, sagde Carl Holst dengang.