Uvejr i Nordjylland: Christians sommerhus er lørdag aften styrtet i havet

Kraftig vind i Nordjylland har fældet Christian Hartmanns sommerhus, der delvist er styrtet ned.

Vindstød med stormstyrke plager lørdag aften i Nordjylland, og det har ført til, at mindst ét sommerhus er faldet i vandet.

Christian Hartmanns nabo ringede til ham lørdag aften og fortalte ham, at en stor del af hans hus ved byen Nørlev er faldet ned på stranden og er ved at blive taget af vandmasserne.

- Det er træls, siger den nu tidligere sommerhusejer til TV 2.

Stor erosion de seneste år

Hans sommerhus befinder sig i et af de områder af Vendsyssel, hvor en stor del af kysten er blevet skyllet væk de seneste år. Under stormene Bodil, Allan og Egon er flere huse røget i vandet.

- Vi har mistet 20 meter klit siden 2011. Indtil da havde der ikke være erosion siden 1999, men det er virkelig gået stærkt på det seneste, fortæller Christian Hartmann.

Fordi huset var i så stor fare for at styrte ned, havde han fået påbus fra Hjørring Kommune om at rive huset ned. Det ville han have gjort på mandag, men det behøver han ikke længere.

- Gudskelov var det tømt. Men jeg ville gerne have revet det ned og brugt vinduer og andre materialer, siger Christian Ingemann.

Ingen myndigheder har overblik over, om andre sommerhuse er blevet offer for det kraftige blæsevejr.

Sådan så Christian Hartmanns sommerhus ud lørdag eftermiddag, få timer inden styrtet.
Sådan så Christian Hartmanns sommerhus ud lørdag eftermiddag, få timer inden styrtet. Foto: Christian Hartmann / Privatfoto