Danske politikere i åben krig på Twitter: I spreder falsk information

Der er udbrudt en mindre politikerkrig på det sociale medie Twitter mellem tilhængere og modstandere af regeringens asylstramninger.

Således beskylder politikerne hinanden for at være skyld i omverdenens for tiden temmelig sorte syn på Danmark - noget der har resulteret i både kritiske avisartikler, tv-indslag og satiretegninger.

De Radikales udlændingeordfører, Sofie Carsten Nielsen, sagde onsdag til TV 2, at regeringen ligger, som den har redt, med reference til en satiretegning af statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) som nazist i den britiske avis The Guardian.

Det fik justitsminister Søren Pind (V) til at reagere på Twitter:

- Synspunktet ligger i klar forlængelse af den undergravende virksomhed, som partiet har øvet i EU-Parlamentet.

Søren Pind havde også en længere "dialog" med De Radikales EU-Parlamentariker, Morten Helveg Petersen, på Twitter, hvor han beskylder politikeren for at sprede falsk information. Også den danske udenrigsminister, Kristian Jensen (V), beskyldte søndag de danske EU-parlamentarikere for at bære en del af skylden for Danmarks dårlige omtale i udlandet. Det fik flere af EU-parlamentarikerne til at reagere - det kan du læse her.

- Du er denne krises Ahmed Akkari
Heller ikke Alternativets formand, Uffe Elbæk, går fri af kritik. De Konservatives politiske ordfører, Mai Marcado, skriver på Twitter:

- Uffe Elbæk – du er denne krises Ahmed Akkari.

Tweetet referer til den tidligere danske imam, der turnerede rundt i Mellemøsten i tiden op til Muhammedkrisen – Ahmed Akkari beklagede i 2013 sin rolle under krisen.

Uffe Elbæk afviste sent onsdag aften over for Ritzau, at han har refereret til Nazi-Tyskland eller Holocaust, når han har udtalt sig til medier - udenlandske såvel som danske. Hvad han har sagt, kan du læse her.

Også Rasmus Jarlov fra De Konservative langer ud efter politikerkollegaer, herunder Zenia Stampe fra De Radikale:

Den tidligere radikale udenrigsminister, Martin Lidegaard, skrev i går på Twitter på engelsk til sine "internationale kontakter":

-  Vær opmærksom på, at det danske folketing ikke enstemmigt har vedtaget flygtningeloven. Mange partier er stærkt uenige, herunder mit eget.

Dette tweet blev kort efter fulgt op af et andet, hvor Martin Lidegaard forklarer, at udlandet også skal være opmærksom på, at Danmark og danskerne trods den nye stramning stadig bidrager betydeligt til at løse flygtningekrisen - både i Danmark og i udlandet.

Dansk Industri, Socialdemokraterne og De Konservative opfordrer torsdag i Berlingske regeringen til at få rettet op på Danmarks image. Appellen går på, at regeringen ikke må undervurdere udlandets kritik af den nye strammere asyllovgivning i Danmark.

Senest har den britiske avis The Independent tegnet Den lille Havfrue med konfiskerede smykker fra flygtninge.