Dan Jørgensen respekterer asylkritik fra partifæller

16x9

Socialdemokraternes udlændinge- og integrationsordfører Dan Jørgensen fortæller nu, at han forstår de tre partifæller, der trodser partiets linje og stemmer imod de asylstramninger, der vedtages i Folketinget tirsdag.

Asylpolitikken er over en længere periode blevet heftigt debatteret internt i den socialdemokratiske folketingsgruppe.

Det er tidligere minister Mette Gjerskov, Yildiz Akdogan og Daniel Toft Jakobsen, der officielt har meldt ud, at de trodser partiets linje og stemmer nej for det lovforslag, Venstre-regeringen fremfører.

Kritikere: Det skal være lettere at få familiesammenføring

Trioen er især kritisk over for stramningerne af reglerne for familiesammenføring. Stramningen betyder en forlængelse af ventetiden på familiesammenføring til tre år for flygtninge med midlertidig beskyttelsesstatus. I dag er ventetiden ét år.

- Det er klart, at det er nogle ekstraordinære tiltag, vi tager, men det er fordi, vi befinder os i en meget vanskelig situation. Derfor er dette også noget, som har været diskuteret internt. Det er klart, siger han ti Ritzau.

- Engang imellem er det sådan i et stort parti, at der er nogen, som siger, at de ikke vil være med til noget, som er partiets linje. Det kan vi sagtens håndtere.

- Vi har højt til loftet, og jeg har respekt for folk, der fremfører deres holdninger, selv om de ikke er enige med mig. Men på bundlinjen må jeg også sige, at der er en bred opbakning i vores folketingsgruppe til den her kurs, siger Dan Jørgensen.

Nødvendige stramninger

Han understreger, at stramningerne omkring familiesammenføring er nødvendige, selvom det er et ømt punkt for partiet.

- Det er et af de parametre, vi rent faktisk kan skrue på i forhold til at få bragt antallet af personer, som kommer til Danmark, ned. Og det skal vi gøre for integrationens skyld og for velfærdssamfundets skyld, siger han.

Flere Socialdemokrater er imod Stramningerne

Ritzau erfarer, at flere socialdemokrater er imod stramningerne. Men kun tre har altså valgt at stå frem og offentligt melde det ud, at de stemmer imod.

- Folk må selv melde ud, hvis de vil, siger Daniel Toft Jakobsen til Ritzau.

Yildiz Akdogan er enig.

- Jeg forholder mig til mit eget ståsted. Dette er ikke en nem beslutning for nogen. Jeg kan sige, at jeg har stor respekt for mit parti.

- Det er aldrig let at gå imod sine egne partifæller, men man skal følge ens egen overbevisning, og jeg havde det rigtigt svært med det her lovforslag, siger hun.