DF-forslag: Køb peberspray hos Borgerservice

16x9
Dansk Folkepartis retsordfører Peter Kofod Poulsen. Foto: Scanpix

De mange overfald på kvinder i blandt andet den tyske by Köln får nu Dansk Folkeparti til at kræve en ændring af våbenloven. Fremover skal lovlydige danskere kunne møde op hos den nærmeste kommunale Borgerservice og købe en peberspray til selvforsvar.

- Efter de tragiske begivenheder, der er sket ude omkring i Europa, tror vi, at der er rigtig mange kvinder, der kan gå rundt og føle sig utrygge, siger Dansk Folkepartis retsordfører Peter Kofod Poulsen til TV 2.

- Og derfor vil vi høre ministeren til, om ikke det kunne være en god ide at gøre det muligt for folk, der er utrygge, at kunne gå hen på Borgerservice og købe sig en peberspray. Man skal selvfølgelig registreres, så man ved, hvem der har fået en peberspray udleveret, og så der er styring på det. Men det kunne være en glimrende måde at forsvare sig selv på, hvis man skulle blive overfaldet eller forsøgt voldtaget.

Kun til selvforsvar
I Tyskland har de seneste begivenheder, hvor blandt andet hundredevis af kvinder nytårsaften ved hovedbanegården i Köln blev forulempet og overfaldet af op mod 1000 mænd af hovedsageligt nordafrikansk og arabisk afstamning, fået salget af pebersprays til at eksplodere. Og det forstår Peter Kofod Poulsen godt.

- Men jeg vil gerne understrege, at det selvfølgelig kun er til selvforsvar. Hvis man bruger det til angreb eller forsøg på overgreb, skal man straffes meget hårdt for det, siger han.

Men helt grundlæggende, tror du så at det danske samfund bliver mere trygt, hvis den slags ”våben” kommer til at sprede sig herhjemme?

- Det er i hvert fald noget, der gør det nemmere for den enkelte at kunne forsvare sig selv, hvis man skulle blive overfaldet. Og det, synes vi, er en god ting.

I USA taler tilhængerne af en meget liberal våbenlovgivning om, at det er nødvendigt for folk at have skydevåben, hvis man skal kunne forsvare sig selv. Og selvom jeg godt er klar over, at peberspray langt fra er et lige så farligt våben, er det så ikke grundlæggende en forkert vej at gå, at give folk lov til at købe våben for at skabe et mere trygt samfund?

- Vi kunne aldrig nogensinde finde på at foreslå en så liberal våbenlovgivning, som man har i USA, hvor folk jo dør som følge af at der er så let adgang til dødbringende våben. Det vi foreslår er bare, at man får en mulighed for, hvis man er utryg, at anskaffe sig en peberspray, der jo ikke giver permanente skader. Så det skal alene ses som en mulighed for at man kan forsvare sig selv, siger Peter Kofod Poulsen.

TV 2 forsøger at få en kommentar til forslaget fra justitsminister Søren Pind (V).