Borgere i Nyborg: Vi vil hellere have rockere end flygtninge

Det har vakt alt andet end begejstring hos en mindre gruppe borgere i Nyborg, at Fyns Politi forsøger at stresse Hells Angels-rockerne, der har åbnet et nyt klubhus i byen.

Det er nemlig en helt forkert prioritering, mener mange af brugerne på Fyens Stiftstidendes netavis, fyens.dk. Rockerne generer nemlig ikke nogen, og i stedet for at bekæmpe dem burde politiet bruge deres kræfter på at håndtere de flygtninge, der er kommet til byen.

 - Så meget kriminalitet begår rockerne altså heller ikke. Det er jo ikke andet end opreklameret meget af det. Rockerne de holder jo mere styr på Danmark; de skal have nogle friere tøjler, så de kan holde lidt styr på Danmark, siger Tom Larsen til TV 2/FYN.

Ifølge Tom Larsen begår indvandrerne langt mere kriminalitet end rockerne.

- Hvis man har nogle rockere som naboer, så er det meget mere stille og roligt. Der er jo slet ikke den kriminalitet i byerne, når de først får lov til at få lidt magt, siger han.

'De generer ikke nogen'
En anden lokal, Keld Nylander Andersen opfordrer også til at lade HA være.

- De gør da området, de befinder sig i, sikkert, og hvis du ikke generer HA, generer de heller ikke dig (...) Man kan godt tage i mod 500 flytninge med flag og hele pibetøjet, men bare der er to rockere, så er folk oppe på tæerne og fortæller forfærdelige ting, skriver han på fyens.dk.

Lars Thomsen kalder det ”nærmest komisk”, at man har budt 500 ”flygtninge”, som han skriver i sin kommentar – underforstået at de nok ikke er reelle flygtninge – velkommen med flag og hurraråb og nu går hårdt efter Hells Angels.

- Hvis nogen af de lokale udtrykker bekymring, står folk næsten i kø for at fortælle, at de er væmmelige racister (...) Men fem HA'ere - der passer sig selv - ja, de skal da rulles i tjære og fjer og jages ud af byen.

S: Borgmester bør på banen
Chefpolitiinspektør Sten Skovgaard Larsen afviser over for TV 2/Fyn at forholde sig til borgernes holdninger, men oplyser, at politiet snarest vil sætte gang i en informationskampagne i Nyborg. Heller ikke Nyborgs borgmester Kenneth Muhs (V) har lyst til at forholde sig til sagen.

- Jeg vil ikke citeres. Jeg vil ikke kommentere. Og jeg skal ikke deltage i nogen artikel, siger han, da TV 2/Fyn møder ham.

Det vækker hovedrysten på Christiansborg. Socialdemokraternes Trine Bramsen er dybt forundret over, at borgmesteren ikke ønsker at forholde sig til sagen. Det gør hun.

- Vi skal politisk stå side og side om at fordømme dem. Og derfor undrer det mig dybt at Kenneth Muhs ikke vil stille op til interview. Og det strider imod hvad Venstre tidligere har sagt om rockere og deres kriminalitet. Når nu han ikke vil stille sig op og tage afstand, siger hun til TV 2/Fyn.

Man kan ikke tage for skarpt afstand til rockerne, mener Trine Bramsen.

- Rockere er dybt problematiske. De står bag hovedparten af den alvorlige kriminalitet i Danmark. De er så organiserede og skyld i at utrolig mange unge kommer ud i noget værre rod. De er bagmænd bag narkohandel og anden kriminalitet, og derfor er det udtryk for en helt absurd holdning, siger hun til TV 2. 

Nyborg Kommune tog tilbage i december mod i alt 500 flygtninge, som blev budt velkommen med flag af en gruppe borgere, hvoraf mange var fra gruppen Venligboerne. Det er altså langt fra alle borgere i Nyborg, der er skeptiske over for byens nye indbyggere.

Se debatten på Fyens Stiftstidendes Facebook-side herunder:

Det hører til sjældenhederne, at danske borgere åbent forsvarer organiseret kriminalitet. Men Fyns Politis forsøg på at...

Posted by Fyens.dk on Sunday, January 10, 2016