DF-lokalformand politianmeldt for trusler: Klip Venligboerne skaldede som tyskerpigerne

16x9
DF-formand i Nyborg er bryder sig ikke om, når Venligboerne står klar til at modtage flygtninge med åbne arme. Foto: ARKIVFOTO/Scanpix

Lokalformanden for Dansk Folkeparti i Nyborg gik over stregen, da han tidligere i denne uge kom med en kontroversiel udtalelse på sin Facebook-profil. Det mener SF's byrådsmedlem i Nyborg, Thomas Laursen, der torsdag aften politianmeldte DF-formand Jens Hald.

I opslaget fra den 5. januar langer den lokale DF-formand, Jens Hald, ud efter organisationen Venligboerne, der hjælper flygtninge, som kommer til Danmark. Den sidste sætning lød som følger:

"Den dag det går op for den danske befolkning, at den er helt gal, skal vi klippe disse venligboere helt skallede, som tyskerpigerne blev i sin tid."

Det er denne kommentar, der fik SF'eren Thomas Laursen til at politianmelde Jens Hald.

- Det er efter min mening strafbart, fordi det fremsætter en helt konkret trussel mod mennesker, som man kan identificere nu og her. Det er jo helt ude i hampen og utilstedeligt, siger Thomas Laursen til TV 2.

- Jeg er blevet misforstået
Efter politianmeldelsen har Jens Hald slettet opslaget fra sin Facebook-side. Det har han gjort for at undgå, "at flere politiske modstandere falder over det", forklarer han til TV 2.

Samtidig understreger han, at Facebook-opslaget ikke var en opfordring til selvtægt.

- Det er en misforståelse – det er slet ikke det, som det handler om. Det ville være dybt useriøst. Sådanne trusler ville jeg ikke som privatmand kunne stå på mål for. Jeg kan ikke tillade mig som privatmand at opfodre til selvtægt, siger Jens Hald.

Han forklarer, at han har lavet en fejl ved at udelade ordet "så", og ved at han har glemt et spørgsmålstegn, der skulle have været til sidst.

- Det er ment som et spørgsmål – ikke en opfordring. Jeg kan godt se, når tingene falder sådan ud, at det kan misforstås, siger Jens Hald.

Kan du uddybe, hvad du så mener?

- Jeg mener, at hvis politikerne bliver ved med at gå imod befolkningens ønsker, så risikerer man, at folk tager sagen i egen hånd – at det vil føre til selvtægt, siger Jens Hald.

- Jeg synes Venligboerne er dybt naive. Muslimerne vil ikke vores samfund, de kan ikke lide os. De vil have, vi skal lave vores samfund om. Hvis de får flertal, så er du færdig. Så er det sharia-loven, der gælder. Jeg synes, jeg kommer med en relevant advarsel.

Han fastslår, at han ikke udtaler sig på vegne af Dansk Folkeparti, men som privatperson.

Stampe: Hvad hvis muslim havde skrevet det?
Jens Hald mener, at politianmeldelsen alene er et politisk ærinde fra Thomas Laursen side, og at SF-politikeren bare er ude på at sværte ham til. Det afviser Thomas Laursen.

- Jeg har gentagne gange rost Dansk Folkepartis medlemmer for at bakke op, da vi i byrådet blev enige om at forvalte opgaven med at have asylansøgere på Strandvænget. Siden har jeg fuldt debatten på sidelinjen og ikke faret op, hver gang nogen har sagt noget. Men i dette tilfælde overskygges hensynet til ytringsfriheden af mit behov for at have borgfred i Nyborg, siger Thomas Laursen.

Selvom DF-formanden har slettet sit Facebook-opslag, er det over de blevet delt på de sociale medier. Lørdag har folketingsmedlem for De Radikale, Zenia Stampe, kommenteret sagen på sin Facebook-profil.

- Det slår mig, hvor radikaliseret nationalistisk den offentlige debat er blevet i Danmark, når den her type hadefulde udtalelser højst kan få folk til at trække let på skuldrene. Og jeg kan ikke lade være med at tænke over, hvordan reaktionen havde været, hvis det var en ledende muslim, der havde truet med at angribe og kronrage en gruppe danskere, skriver Zenia Stampe.

TV 2 har forsøgt at få en uddybende kommentar fra Zenia Stampe, men hun er ikke vendt tilbage på vores henvendelse.

Fyns Politi har lørdag ikke nogen kommentarer til politianmeldelsen af Jens Hald.

"Den dag det går op for den danske befolkning, at den er helt gal, skal vi klippe disse venligboere helt skallede, som...

Posted by Zenia Stampe on Saturday, January 9, 2016