Vildt projekt: Den danske stat skal tælle sine flagstænger

16x9
Nu skal det gøres op hvor mange flagstænger staten har. Foto: Polfoto

Statens institutioner er kommet på det helt store tællearbejde.

Finansministeriet har bedt alt fra uddannelsesinstitutioner til folkekirker om at tælle deres flagstænger. Det fremgår af et svar fra Uddannelses- og Forskningsministeriet på Twitter.

I en e-mail fra en fuldmægtig i Styrelsen for Videregående Uddannelser, der hører under Uddannelses- og Forskningsministeriet, som er sendt til alle landets videregående uddannelsesinstitutioner beder styrelsen om at alle tæller de flagstænger op, som bruges på de 17 officielle flagdage.

Her er mailen, der er sendt til alle uddannelsesinstitutioner.
Her er mailen, der er sendt til alle uddannelsesinstitutioner.

Institutionerne har til på mandag til at besvare henvendelsen fra styrelsen. Men styrelsen er kun ekspeditionskontor, forklarer man. 

- Ikke UFM-initiativ (Uddannelses- og Forskningsministeriet, red.), men Finansministeriets afdækning af flagning på officielle flagdage på tværs af staten, skriver en af ministeriets medarbejdere på den officielle Twitter-profil.

Finansminsteriet oplyser i en kortfattet sms til TV 2, at oplysningerne om antallet af flagstænger skal bruges "i forbindelse med en undersøgelse af praksis for statens flagning".

Ministeriet ønsker ikke at uddybe, hvad denne undersøgelse konkret skal bruges til - men afkræfter, at der er tale om, at et folketingsmedlem har stillet finansministeren et spørgsmål om hvor mange flagstænger, staten flager fra.

TV 2 følger op på sagen med reaktioner fra tre af Folketingets finansordførere.