Knud Romer om vikingesatsning: Danmark skal ikke være en temapark

Kulturministeriet vil med 500.000 kroner udvikle og markedsføre Danmark som et vikingeland over for turister. Pengene går til 11 turistattraktioner over hele landet fra sammenslutningen Vikingebuen.

Forslaget fik bølgerne til at gå højt i Kulturen på NEWS. Knud Romer var nemlig ikke er synderligt begejstret for vikinge-satsningen.

- Vi skal ikke forvandle Danmark til en temapark med vikingetiden som kulisse. Det her er ikke et spørgsmål om at formidle et stykke Danmarkshistorie- det er et spørgsmål om at sætte historien på en vareform til turisterne,” siger han til Kulturen på NEWS.

Filminstruktør: Mød mig på vikingemarkedet til sommer

Anderledes begejstret fra Filminstruktør Lotte Svendsen over udviklingen af vikingelejrene i Danmark.  

- Jeg er ikke skeptisk eller ironisk. Du kan godt finde mig på vikingecentret til sommer i gang med at piske min partner men en buket speltris. Vi har fat i den lange ende, lad os komme tilbage til rødderne,” siger hun i Kulturen på NEWS.

Danmarks hårdføre mjød-drikkende vikinger, som byggede imponerende skibe og plyndrede i udlandet, skal sælge vores lille land til turisterne.

Planen er, at der skal udgives en "Turen Går Til Vikingetiden" i samarbejde med Politikens Forlag - lige som en række andre produkter er under udvikling.

 

Hvad er Kulturen på NEWS?

Kulturen på NEWS er et program på TV 2 NEWS, der sendes hver torsdag klokken 18.10
I Kulturen på NEWS tages kulturen seriøst. Meninger brydes, kulturkampe udkæmpes og følelser foldes ud, når kunstnere og politikere, kunstmæcener og kulturkøbmænd, forskere og debattører mødes i TV 2 NEWS' kulturnyhedsmagasin.

Programmet vandt Årets Aktualitetsprogram 2012. 
Nomineret til ArtBeat-prisen 2013 og Årets Aktualitetsprogram 2013.

Se Kulturen på NEWS på TV 2 PLAY