Asylcenter åbner i Nyborg - modtages med "Nej tak"-skilte

De første omtrent 70 flygtninge flytter onsdag ind i Strandvænget i Nyborg Kommune. I løbet af natten har ukendte gerningsmænd klistret skilte op på asylcenterets ruder med budskaberne "Asylcenter - Nej tak", "Vi sagde nej, Inger" og "Ikke velkommen - Nej tak". 

Inden januar skal 500 flygtninge være flyttet ind i Strandvænget, der har været en institution for udviklingshæmmede, og som lige nu står tom.

- Selv synes, jeg det er en god ide, at man bruger den tomme bygning. Nu handler det om at få det hele til at fungere, så vi kan tage godt imod de her mennesker. Vi holder et møde i dag klokken 14:00, hvor vi forsøger at få alle enderne til at mødes, siger borgmester i Nyborg Kommune, Kenneth Muhs (V).

Travlt med at gøre klar til asylansøgerne
Direktør i Nyborg Kommune, Marianne Stenteberg, tager afstand til de skilte, der natten til onsdag er klistret på det kommende asylcenter.

 - Der er også en anden stemme og det er en stor stemme i Nyborg Kommune, der byder asylansøgerne velkomne. siger hun til TV 2. 

- Vi er parate til at modtage de første familier, der kommer her klokken 13.30. I eftermiddag har jeg møde med Langeland Kommune, hvor vi skal finde ud af alle de praktiske ting, der står lige for døren som blandt andet skole, tandlæge og sundhedsplejerske. 

Centerleder Ulrik Pihl har også i disse dage travlt med at få gjort klar til de nye beboere.

- Men som jeg ser det, så er det overskueligt og lige til at tage fat på. Der er relativt indflytningsklart. Det er jo ikke sikkert, vi har de rigtige gardiner oppe på fredag. Men så får vi det ugen efter. Vi skal i bund og grund bare have gjort rent, siger Ulrik Pihl.

En eller flere borgere har klistret skilte med budskabet
En eller flere borgere har klistret skilte med budskabet "Nej tak" og "Ikke velkommen, nej tak" op på asylcenteret.

Derfor skal Nyborg lægge lokaler til
Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) præsenterede fredag den 13. november de 34 tiltag, som skal mindske tilstrømningen af asylansøgere og sikre, at myndighederne kan håndtere indkvarteringen – herunder den lovparagraf, som gør det muligt for udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg at fravige planloven.

Nyborg Kommune er det første sted i landet, hvor Inger Støjberg benytter sig af den hastebehandlede særlov, der sætter både byråd og planlov ud af spil. En lov der blev vedtaget på tre dage tilbage i midten af november. 

Udlændingestyrelsen anmodede ministeren om at gøre brug af den hastebehandlede paragraf 37 i udlændingeloven overfor Nyborg Kommune den 26. november. Det skete for at skabe plads til de mange asylansøgere.

Med anvendelsen af loven, betyder det, at planlovens og byggelovens bestemmelser ikke finder anvendelse ved etableringen af de cirka 500 asylindkvarteringspladser.

Du kan læse mere om regeringens forslag til boligplacering her.

"Vi sagde nej, Inger" står der på en af ruderne på asylcenteret Strandvænget i Nyborg. Skiltene er klistret på ruderne natten til onsdag.