Pind: Politiet havde intet alternativ

16x9
Justitsministeren har kun roser til politiet. Foto: Scanpix

Der er intet andet alternativ for politiet end at søge dialogen med de migranter, der krydser grænserne. Det skriver justitsminister Søren Pind (V) på Facebook.

– Martin Henriksen fra DF mener, vi skulle slippe politiet løs på flygtninge, herunder små børn og udmattede kvinder. Jeg bryder mig heller ikke om den situation, hvor veje blokeres af menneskemasser, skriver justitsministeren og fastslår, at der ikke var andet at gøre.

– Alternativet til, som politiet dygtigt har gjort det, at søge dialog med de pågældende og over tid få dem bort er hårdhændede indgreb og traumatiske scener med panik og fare for de pågældende og omgivelser. Det er ikke vejen frem med mindre der er tale om yderste nød, skriver Søren Pind.

Han har ”kun ros til overs” for politiets håndtering af situationen og bruger også sin opdatering til at lange ud efter det socialdemokratiske folketingsmedlem Matias Tesfaye, der i går på Twitter kritiserede Pind for at være i USA.

– Synspunktet er ligeså kortsigtet som den politik, Tesfaye & co. havde i forhold til Syrien. Nu står vi med resultatet. Vores alliance med amerikanerne er et af de sikreste kort med henblik på at komme igennem denne situation. Jeg kan glæde ham med, jeg nu er tilbage igen, skriver Søren Pind.

”Sheriffen”, som Søren Pind ynder at kalde sig selv, er netop vendt hjem til Danmark. Hans chef, statsminister Lars Løkke Rasmussen, mødes om kort tid med partilederne for at drøfte situationen.

– Det bliver en lang dag. Men vi skal nok komme igennem det her, skriver han.

Læs hele Søren Pinds opdatering herunder:

1) kan se socialdemokraten Tesfaye mener, jeg skulle have aflyst mit møde med den amerikanske justitsminister i...

Posted by Søren Pind on Wednesday, September 9, 2015