Dansk udviklingsbistand skal skabe færre flygtninge

Ulandsbistanden skal lægges om, så flere penge bliver brugt på, at strømmen af flygtninge fra blandt andet Burkina Faso, Mali og i Nordafrika standses, det mener udenrigsminister Kristian Jensen (V).

- Presset fra flygtninge og migranter er simpelthen en kæmpe udfordring, som vi er nødt til at reagere på, og derfor skal det være et hovedfokus for Danmarks udviklingsbistand, at den bruges til at forbedre forholdene i nogle af de lande, som folk bryder op fra. Vi vil prioritere bistandsrammen for at kunne forebygge årsagerne til migration, siger ministeren til Berlingske.

Ministeren vil i EU-regi også foreslå, at man sættere hårdere ind for at bremse flygtningestrømmen ved at forbedre leveforholdene i flygtningenes hjemlande.

Omlægningen kommer blandt andet til at betyde færre midler til Asien.

- …. Først i forbindelse med fremlæggelsen af forslaget til ny finanslov kan vi sige, hvad vi ikke længere skal støtte. Men eksempelvis i Asien kommer vi til at være mindre til stede, siger udenrigsministeren til Berlingske.

Generalsekretær i Dansk Røde Kors Anders Ladekarl mener, at det er en rigtig prioritering fra ministerens side.

- Udviklingspolitik er selvfølgelig også at prioritere, men det bliver svært, når regeringen samtidig vil skære 2,6 milliarder i udviklingsbistanden, siger generalsekretæren.