Anonym donerer penge til at 'sprede glæde' på børneafdeling

16x9
En anonym donor har gjort det muligt for Børneafdelingen på Holbæk Sygehus at dekorere væggene Foto: Facebopk - Region Sjælland

Der er grund til smil i disse dage på Børneafdelingen på Holbæk Sygehus. Afdelingen har nemlig modtaget en donation fra en privat donor, der ønsker

Der er grund til smil i disse dage på Børneafdelingen på Holbæk Sygehus.

Afdelingen har nemlig modtaget en donation fra en privat donor, der ønsker at være anonym. Det eneste man ved, er, at den afdøde person, boede i Holbæk. 

Den anonyme donor har testamenteret et beløb, der ordret citeret 'skulle sprede glæde og adspredelse på Børneafdelingen på Holbæk Sygehus'.

Meget taknemmelige
Hvor stort beløbet er, er hemmeligt, men foreløbig er cirka en tredjedel er blevet brugt til at udsmykke børneambulatoriet med fantasifulde tegninger.

- Først og fremmest er vi meget glade og taknemmelig for den flotte donation, den gavmilde borger har skænket Børneafdelingen. Udsmykningen i Børneambulatoriet skal lede tankerne væk fra et traditionelt sygehus og være med til, at vores små patienter forhåbentlig føler sig mødt i øjenhøjde. Derudover giver den barnlige streg også stof til eftertanke hos personale og besøgende; man skal lige sætte tempoet ned, for her færdes legende børn, siger vicedirektør Aase Bjerring.

Mange kommer forbi
Ambulatoriet har således nu fået flot udsmykning af væggene - helt op i halvanden meters højde, så børn og barnlige sjæle kan gå på jagt efter sjove og skæve historier.

- Der er mange kolleger, der kommer forbi ambulatoriet, fordi de er nysgerrige efter at se, hvordan kunsten breder sig på de hvide vægge. Udover, at det forhåbentlig bliver til stor glæde for børnene, håber vi også forældre og øvrige pårørende bliver glade, når de ser de fine omgivelser, deres børn for en tid skal opholde sig i, siger afdelingssygeplejerske Lotte Stenz.