Berlusconi idømt tre års fængsel for korruption

Italiens tidligere premierminister Silvio Berlusconi er idømt tre års fængsel for en korruptionssag fra 2006. Den 78-årige Berlusconi stod anklaget

Italiens tidligere premierminister Silvio Berlusconi er idømt tre års fængsel for en korruptionssag fra 2006.

Den 78-årige Berlusconi stod anklaget for at have bestukket flere senatorer og risikerede op til fem års fængsel. 

Berlusconi var i 2006 tiltalt for at have bestukket senator Sergio De Gregorio til at forlade den regerende venstrefløj og i stedet slutte sig til Berlusconis konservative opposition.

Det var en del af en plan om at vælte den daværende regering under ledelse af Romano Prodi, som regerede på et meget snævert parlamentarisk flertal.

De Gregorio har indrømmet, at han fik to millioner euro, svarende til 15 millioner kroner, i kontanter samt en million euro i bidrag til et parti, han stiftede efter at have forladt Prodis koalition.

Anklageren havde plæderet for, at den skandaleramte Berlusconi skulle idømmes fem års fængsel.

Ekspremierministeren selv har nægtet sig skyldig i sagen.

Berlusconis værste sag
Journalist i Italien, Eva Ravnbøl, vurderer, at sagen er Berlusconis værste.

- Det her er en af hans allermest alvorlige sager. Det er alvorligt ikke at betale skat og at have haft sex med mindreårige. Men at bestikke en senator i en periode, hvor det var udslagsgivende for, hvem der skal danne regering. Det er meget alvorligt, siger Eva Ravnbøl til TV 2. 

Retten har onsdag været seks timer om at nå frem til afgørelsen.

- Det er endnu en pind til hans ligkiste, fordi han er i gang med en voldsom politisk dødskamp, siger Ravnbøl fra Rom og forklarer, at medmindre der sker et mirakel, så kommer sagen ikke op til anden instans.

Berlusconi er allerede dømt ude af politik på grund af en skattesvindelssag. Han er først for nylig blevet færdig med at udføre samfundstjeneste som straf for skattesvindelssagen.

Slipper med stor sandsynlighed for fængsel
Selvom han er blevet idømt tre års fængsel for at bestikke en senator til at skifte parti, vil Italiens tidligere præsident Silvio Berlusconi formentlig aldrig se indersiden af et fængsel. Det skyldes, at sagen, som er fra 2006, forældes om under et år. Ifølge italiensk lov vil sagen dermed ikke nå at blive afsluttet, før den er mere end ni år gammel og dermed forældet. 

Og det er ikke tid nok til, at Berlusconis appelsag kan blive behandlet i retssystemet.

Opdateres...