B&O sagsøgt: Beskyldt for at kopiere grøn farve

16x9
Til højre ses B&O's høretelefoner, BeoPlay H2 Foto: Scanpix / B&O

Bang & Olufsen er blevet sagsøgt af den amerikanske headsetproducent David Clark, skriver Børsen med henvisning til det amerikanske medie Boston Busin

Bang & Olufsen er blevet sagsøgt af den amerikanske headsetproducent David Clark, skriver Børsen med henvisning til det amerikanske medie Boston Business Journal.

Ifølge David Clark Co. har B&O brugt den samme grønne farve til de populære høretelefoner, BeoPlay H2, som den farve, David Clark har brugt til de headsets, virksomheden sælger til professionelle i flybranchen.

Det skriver Boston Business Journal.

Den amerikanske producent oplyser ifølge mediet, at det nu vil forsøge at stoppe Bang & Olufsens salg og markedsføring af produktet og få Bang & Olufsen til at betale en erstatning.

B&O's pressechef Jan Helleskov bekræfter over for TV 2, at det amerikanske selskab har lagt sag an med påstand om, at det danske selskab krænker det amerikanske selskabs varemærkerettigheder.

Da B&O først modtog stævningen i fredags, har Struer-koncernen endnu ikke fuldt overblik over, hvad sagen drejer sig om. Den foreløbige vurdering er dog, at påstanden alene drejer sig om, at B&O's hovedtelefon Beoplay H2 krænker det amerikanske selskabs rettigheder relateret til brug af farven grøn.

- Som udgangspunkt er det kun farven, der er tale om, siger Jan Helleskov til TV 2.

B&O er uenig med David Clark og har overgivet sagen til selskabets advokat.

Bedøm selv. Her er et par af de headsets, som David Clark Co. producerer og sælger: