Disse 3 højrenationale kan vælte Folkemødet på Bornholm

16x9
Georgios Epitideios, Roberto Fiore og Yvan Benedetti. Foto: Scanpix

Det højrenationalistiske Danskernes Parti har inviteret en række kontroversielle, udenlandske politikere til årets Folkemøde på Bornholm.  Partiets

Det højrenationalistiske Danskernes Parti har inviteret en række kontroversielle, udenlandske politikere til årets Folkemøde på Bornholm. 

Partiets leder, den tidligere nynazist Daniel Carlsen, bekræfter over for TV 2, at Georgios Epitideios fra Gyldent Daggry, Roberto Fiore fra Forza Nuova og Yvan Benedetti fra L'Œuvre française alle deltager i Folkemødet.

Dermed tilslutter de sig listen af kontroversielle navne, som begyndte med den hollandske nationalist Geert Wilders, der er inviteret af Trykkefrihedsselskabet.

På Danskernes Partis hjemmeside kan man læse, at føromtalte personer skal deltage i debatmøderne "International Nationalisme i 2015" og "Hjemsendelse af ikke-vestlige - hvem og hvor mange?".

TV 2 giver her et overblik over de tre nationalister, som lægger vejen forbi Bornholm i næste måned. 

Georgios Epitideios, Gyldent Daggry:
62-årige Georgios Epitideois har tidligere gjort karriere som generalløjtnant i den græske hær. 

I løbet af de seneste år har han dog gjort sig bemærket som en fremtrædende kandidat for det ekstremt højreorienterede parti Gyldent Daggry, der af kritikere bliver kaldt nynazister og fascister. 

Ifølge The Guardian har Gylddent Daggry flere gange udtrykt åben støtte til det gamle naziregime i Tyskland, ligesom tilhængere af partiet sidste år sang en hyldestsang til Horst Wessel, der blev gjort til martyr af nazisterne, efter han blev snigmyrdet i 1930. 

Georgios Epitideois blev i 2014 valgt ind i Europa-Parlamentet, hvor han i dag sidder i udenrigsudvalget. Ifølge Ekstra Bladet gik han første gang til valg for partiet i 2012. Her var sloganet, at han ville smide alle kriminelle indvandrere ud af det kriseramte land. 

Flere medlemmer af Gyldent Daggry, heriblandt lederen Nikolaos Michaloliakos, blev i 2013 varetægtsfængslet og anklaget for at stå bag en kriminel organisation. 

Efterforskningen begyndte at rulle efter drabet på en kendt venstreorienteret rapper i Grækenland begået af en mand med tilknytning til Gyldent Daggry. Der er endnu ikke faldet dom i sagen.

Roberto Fiore, Forza Nuova
56-årige Roberto Fiore er leder af det italienske nationalistparti Forza Nuova, der bliver betegnet som neofascistisk.

Fiore flygtede til Storbritannien i 1980, efter det italienske politi havde efterlyst ham i forbindelse med Bologna-bomberne på en togstation i august samme år, hvor 85 mennesker mistede livet og mere end 200 personer blev såret. 

Politiet mistænkte Roberto Fiore for at tilhøre den højreradikale terrororganisation Armed Revolutionary Nuclei. Flere af dets medlemmer blev senere kendt skyldig i massemord. 

Til trods for, at det britiske politi tilbageholdt Fiore i 1981, lykkedes det ikke de italienske myndigheder at få ham udleveret. 

Roberto Fiore er kendt for at have et særdeles godt forhold til englænderen Nick Griffin, der blev væltet som formand for British National Party (BNP) sidste år. 

Yvan Benedetti, L'Œuvre française
L'Œuvre Française er en fransk ultranationalistisk politisk bevægelse, der ligger til højre for det fremadstormende parti Front National. 

Dets leder, 49-årige Yvan Benedetti, har ifølge L'Œuvre françaises egen hjemmeside en lang politisk karriere bag sig. Han er tidligere medlem af netop Front National, som han stillede op for i Rhône-distriktet tilbage i 2007. 

Efter en række disciplinære forseelser blev Yvan Benedetti imidlertid smidt ud af partiet i 2011. 

På sin officielle Twitter-profil skriver Yvan Benedetti, at han er formand for en bevægelse, "der er blevet ulovliggjort af det socialistiske diktatur."

Folkemødet 2015 løber af stablen den 11-14. juni ved Allinge på Bornholm.