Ekspert: Derfor er Picassos maleri et milliard-mesterværk

Picassos maleri Les Femmes d’Alger er blevet solgt for 1,2 milliarder kroner og er dermed det hidtil dyreste maleri, der er blevet solgt på en auktion

Picassos maleri Les Femmes d’Alger er blevet solgt for 1,2 milliarder kroner og er dermed det hidtil dyreste maleri, der er blevet solgt på en auktion.

Ifølge grundlægger og bestyrelsesformand for auktionshuset Lauritz.com, Bengt Sundstrøm, skal man både have fat i en køber med en stor tegnebog og et godt maleri af en utroligt anerkendt kunstner for at komme op på sådan et beløb.  

- Picasso er vel den mest anerkendte og dyreste kunstner i verden.  Samtidig er det et af de få værker, som stadig er tilbage i privateje. De fleste er på museum. Og så er det meget specielt, meget godt og meget betegnende for ham selv, fordi det var malet til hans gode ven Henri Matisse, siger Bengt Sundstrøm til TV 2.

Ekspert: Maleriet ender sikkert i en bankboks 
Køberen af maleriet forholder sin identitet hemmelig, men ifølge Bengt Sundstrøm er det nogle af de rigeste i verden, der køber sådan et billede. Og når de har gjort det, vælger de normalt ikke at udstille det i deres hjem.

- Typisk ender det i en meget sikker bankboks et sted, hvor det er forsikret. Og så laver man en kopi af det, som man har hængende derhjemme. Man tør normalt ikke have så dyrt et maleri hængende derhjemme, fortæller han.

Du kan høre Bengt Sundstrøm fortæller mere om dyre malerier i klippet øverst oppe.