Her koster en 2-værelses lejebolig 77.000 kroner i indskud

Det gælder om at have dybe lommer, hvis du skal flytte i en lejebolig i en af landets større byer.

Det gælder om at have dybe lommer, hvis du skal flytte i en lejebolig i en af landets større byer. Især i København og Aarhus koster det mange penge i indskud.

Skal du flytte ind i en gennemsnitlig toværelses lejlighed i København K, skal du lægge over 77.000 kroner på bordet, viser nye tal fra lejebolig.dk.

Prisen dækker over tre måneders depositum og tre måneders forudbetalt leje.

Aarhus kan også
Vil du leje din bolig i hjertet af ’Smilets by’, skal du også have den store pung op af lommen.

Netop de høje priser kommer bag på mange. Især de unge, der hver sommer valgfarter til de større universitetsbyer, forklarer Ken Adrian, der er privatkundechef i Nordea. 

- Vi oplever, at nogle kunder ikke er forberedte på, at de skal lægge rigtig mange penge i indskud. I nogle tilfælde kan vi se, at kundens økonomi simpelthen ikke vil kunne hænge sammen med den bolig, de har udset sig. De må derfor finde noget mindre eller søge længere ud af byen, siger han.  

50.924 kroner kan du godt finde frem, hvis du vil have en lejlighed der.  Det bliver dog billigere, når du flytter din boligsøgning ud af de større byers mest centrale beliggenheder. Kan du se dig selv bo i Vanløse eller Valby, kan du slippe med henholdsvis 39.601 kroner og 52.766 kroner.

I Jyllands største by kan det være en fordel at kigge i Aarhus N eller V, hvis du ikke kan eller vil betale det høje indskud i midtbyen. I Aarhus N koster en gennemsnitlig toværelses 41.449, mens Aarhus V er knap 10.000 kroner billigere.

Mere humane priser i Odensen og Aalborg
Vil du bo i hjertet af Odense, kan du slippe marginalt billigere, end hvis du vil bo i den vestlige del af Aarhus.

I Odense C koster det i gennemsnit 31.723 kroner at betale indskuddet til en toværelses lejlighed, mens du i Aalborg kan slippe med 29.001 kroner.

Aalborg Øst er faktisk dyrere, men her kan du dog også betale indskud til to lejligheder fremfor én i København.

Du kan se hele listen over indskudspriserne herunder. I indslaget øverst får du gode råd om, hvordan du undgår at blive snydt på på lejeboligmarkedet.