Dansk robotfirma vokser eksplosivt

16x9
Her ses Universal Robotsr topchef, Enrico Krog Iversen, der viser virksomhedens robotarm frem, da regentparret, Dronning Margrethe og Prins Henrik, besøgte Odense torsdag d. 19. juni 2014 i forbindelse med deres sommertogt med Kongeskibet Dannebrog. Foto: Scanpix

Den lille blå robot-arm fra Universal Robots fortsætter med at skrive nye kapitler til det fynske eventyr, skriver Fyens Stiftstidende. Robotfirmae

Den lille blå robot-arm fra Universal Robots fortsætter med at skrive nye kapitler til det fynske eventyr, skriver Fyens Stiftstidende.

Robotfirmaet præsterer nye imponerende væksttal i sit seneste regnskab, hvor omsætningen er øget med 90 millioner kroner, og overskuddet er mere end fordoblet til næsten 21 millioner kroner.

- Men eventyret er kun lige begyndt, siger administrerende direktør Enrico Krog Iversen:

- Det er lykkedes os at tjene de penge, vi skal bruge til at investere i nye produkter og nye markeder, så vi kan fortsætte udviklingen. Vi er jo kun lige startet.

Det er langtfra kun på bundlinjen og på salgstallene, at virksomhedens succes er tydelig. Direktøren har i øjeblikket 20 ledige stilllinger i firmaets hovedkontor på Energivej i Odense og i udlandet, og han forventer at skulle ansætte mindst 50 nye medarbejdere alene i år.

Dermed vil virksomheden, som blev etableret i 2008 med fem ansatte, nå tæt på 200 medarbejdere i år.

Samtidigt er de små fleksible robotarme UR5, UR10 og den nye UR3 allerede nu så stor en succes på verdens­markedet, at firmaet reelt set kan sætte et stort nul ud for gældsposten i regnskabet.

En usædvanlig bedrift for en ung virksomhed i en branche, som kræver masser af innovation og udvikling. Poster som tynger i regnskabsbøgerne, understreger firmaets bestyrelsesformand Clas Nylandsted Andersen.

- Vi har ingen gæld. Det er helt unikt, og jeg skal da ærligt indrømme, at jeg ikke havde set det komme, da jeg blev budt på kaffe og brød hos stifterne på SDU for blot 10 år siden, siger formanden, som har været med siden.