Alternativet har fået sit bogstav: Nu kan du sætte kryds ved liste Å

16x9
Uffe Elbæk Foto: Scanpix

Vil du stemme på Alternativet ved det kommende Folketingsvalg, skal du sætte krydset ved liste Å.

Det står nu klart, efter at det nystartede parti, der i sidste uge afleverede de indsamlede vælgererklæringer til Indenrigsministeriet, nu har fået underskrifterne godkendt og tildelt et listebogstav. 

Det meddeler Alternativet selv på sin hjemmeside.

I spidsen for partiet står den tidligere kulturminister Uffe Elbæk, og partiets mærkesager er en ambition om at ’skabe en ny politisk kultur’, samt at lade bæredygtighed være ”gennemgående for alle politiske beslutninger”. Du kan høre en af Alternativets spidskandidater forklare her.

Dermed er der foreløbigt 10 opstillingsberettigede partier klar til Folketingsvalget. Foruden Alternativet og de otte partier, der er repræsenteret i Folketinget nu, vil også Kristendemokraterne være at finde på stemmesedlen.

Lovende meningsmålinger
De første meningsmålinger, der er foretaget efter at Alternativet tidligere på måneden kunne meddele, at de var nået i mål med indsamlingen af vælgererklæringer, viser at partiet er forholdsvis tæt på de magiske to procent, der skal til for at nå over spærregrænsen ved et folketingsvalg.

En måling, foretaget af Greens for Børsen, giver partiet med den tidligere kulturminister Uffe Elbæk i spidsen 1,7 procent, mens Voxmeter har målt Alternativet til 1,5 procent.

Og instituttet YouGov har i en måling foretaget for Metroxpress målt Alternativet til 2,2 procent – altså over spærregrænsen.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt skal senest udskrive folketingsvalg til afholdelse 15. september 2015.