- Kontanthjælpsmodtagere er ikke dovne – men…

16x9
Foto: Scanpix

Tv2.dk kunne tirsdag fortælle Michelle Dyhrbergs historie om, hvordan hun har kæmpet sig til et fleksjob efter at have været på kontanthjælp. Hun er oprørt over, at kontanthjælpsmodtagere bliver stemplet som dovne – og hun mener, at det særligt er Liberal Alliances beskæftigelsesordfører, Joachim B. Olsen, der har været med til at udbrede den opfattelse.

Men det er misforstået, siger Joachim B. Olsen til tv2.dk.

- Jeg har aldrig nogensinde sagt, at kontanthjælpsmodtagere er dovne. Hver gang vi diskuterer kontanthjælpen, bliver det set som om et angreb på kontanthjælpsmodtagerne, men det er ikke det, det handler om. Det er en politisk debat om, hvordan vi har indrettet vores samfund, siger han.

Han siger, at han ikke mener, at kontanthjælpsmodtagere er dovne – men at der er nogle, der ikke er motiverede for at vende tilbage til arbejdsmarkedet.

- Michelle, som har fået et fleksjob, og tillykke med det, siger, at hun har 2000-2500 kroner ekstra hver måned, og at det er incitament nok for hende til at arbejde. Det er godt, og det er fint, men det er ikke alle, der vil det, siger Joachim B. Olsen.

Men selvom han ikke mener, at kontanthjælpsmodtagere er dovne, er der tilsyneladende mange, der tror, at han mener det. Men han har svært ved at se, hvordan det skulle ændres.

- Hver gang vi snakker om overførselsindkomster, er der mange, der stopper med at lytte til, hvad bliver sagt, og i stedet tolker: ”Det, jeg tror, han siger, er…” Det sker tit i politiske debatter, siger Joachim B. Olsen.

Han er ikke sikker på, at han har læst Michelle Dyhrbergs besked til ham på Facebook.

- Jeg beklager, hvis jeg ikke har svaret, men er glad for, at jeg så kan svare her. Jeg får 20-25 beskeder på Facebook hver dag, og jeg forsøger at svare så mange som muligt.