Jysk by skal være forsøgskanin: Skal leve uden kontanter

16x9

86.000 indbyggere i Horsens skal være forsøgskaniner i kommunens vision om at skabe et kontantløst samfund.

86.000 indbyggere i Horsens skal være forsøgskaniner i kommunens vision om at skabe et kontantløst samfund. Det skriver Finans.

Både politikere og forretninger vil gå efter at erstatte kontanter med mobilbetalinger. Foreløbig har 50 butikker og 44 kommunale steder - blandt andet biblioteker og svømmehaller - gjort det muligt at betale med Danske Banks betalingsløsning MobilePay.

Ambitionen er, at byens borgere skal kunne betale mobilt i samtlige butikker og offentlige steder inden sommer, og på lidt længere sigt skal kontanterne helt væk.

- Det er jo den vej, det går. Kontanterne ryger ud på et tidspunkt, og vi vil gerne være på forkant med den udvikling, siger Pernille Perigaard, der er chef i cityforeningen City Horsens, til FInans.

Hun forventer, at mobile betalingsløsninger vil kunne fremme salget og gøre butikkerne mere effektive. Samtidig vil de gøre det mere sikkert at være butiksdrivende i Danmark.

Det er byens politikere med borgmester Peter Sørensen (S) i spidsen, der har taget initiativ til projekt afskaf kontanterne.

- På sigt vil vi gerne afskaffe kontanter. Håndtering af kontanter er tidskrævende og rummer en sikkerhedsrisiko. Når det er sagt, skal der selvfølgelig stadig være plads til at borgere, som foretrækker sedler og mønter, kan betale på den facon, siger borgmester Peter Sørensen til Finans.

Danske Bank glæder sig over initiativet i Horsens.

- Vi er i dialog med rigtig mange kommuner om mobil betaling, og alle har reageret positivt på vores henvendelse. Nogle kommuner er i stand til at løfte det til et nyt niveau, og her er Horsens altså helt i front, siger Mark Wraa-Hansen, chef for Danske Banks MobilePay-division, til Finans.