Se oversigten: Så billigt kan du købe bolig i din by

16x9
Det er ikke lige dyrt at købe bolig alle steder i Danmark. For eksempel kan du lige nu blive villaejer på Lolland med blot 69.000 kroner i hånden. Foto: Scanpix

Det behøver ikke koste en arm og et ben, selvom du går rundt med en hemmelig drøm om at blive boligejer. Lige nu er der nemlig rig mulighed for at

Det behøver ikke koste en arm og et ben, selvom du går rundt med en hemmelig drøm om at blive boligejer.

Lige nu er der nemlig rig mulighed for at investere i en forholdsvis billig bolig, hvis du blot ser dig lidt for. Det skriver boligsiden Boliga.dk.

Boligsiden har derfor netop udsendt en oversigt over de billigste huse og ejerlejligheder til salg lige nu, for hvert af landets postnumre. 

Og overraskende nok, så kan der selv i traditionelt dyre områder, som for eksempel nord for København eller på Trøjborg i Aarhus, være mulighed for at gøre et hæderligt køb.​

Bo billigt i Nordsjælland
Således er der for eksempel både i Birkerød, Lyngby og Hørsholm udbudt huse til under 2,5 millioner kroner - priser, som man ikke nødvendigvis behøver være medlem af millionærklubben for at kunne klare.

Til gengæld er det dog noget sværere at købe sig ind på husmarkedet i og omkring Storkøbenhavn for en tilsvarende pris. På Frederiksberg C, Nordhavn og i Klampenborg, er der for eksempel ingen huse til salg under fem millioner kroner

I Jyllands dyreste postnummer, Aarhus C, kan du derimod slippe med 2,4 millioner kroner for 60 kvadratmeter bolig og 76 kvadratmeter grund på det populære Lille Trøjborg.

Husejer for under 100.000
Er økonomien til gengæld mere vigtig end at bo i nærheden at de større byer, kan du i stedet køre nogle timer sydpå til Lolland. Her skal du nemlig blot skaffe cirka 69.000 kr. for at kunne blive villaejer.

Er grænsen for boligkøbet sat til maksimum 100.000 kr., er der desuden flere byer rundt om i landet, som byder på ultrabillige boliger.

I Hals i Vendsyssel koster det billigste hus for eksempel. 80.000 kr., og lidt uden for Lollands største by, Nakskov, kan du nøjes med at betale 85.000 kr. for en villa på 109 kvadratmeter.

Bo småt i København
Vil du derimod helst holde dig nær hovedstaden, ligger den billigste lejlighed i Vanløse, hvor prisen på en 30 kvadratmeter stor lejlighed er sat til 470.000 kroner.

Også i stort populære bydele som København K, København V, København Ø og København N kan det dog lade sig gøre at skaffe en billig lejlighed - hvis du da er villig til at gå på kompromis med pladsen.

I indre by koster det således blot 1,4 millioner kroner at erhverve bydelens billigste lejlighed på 43 kvadratmeter, mens du slipper med lige under en million kroner for samme mængde plads på Vesterbro.

Du kan se hele oversigten her.