DF'er: Radikale bærer ansvaret for terrorangrebet

Radikale Venstre bærer det overordnede ansvar for, at en ung mand i weekenden angreb et debatarrangement på Østerbro og synagogen i Krystalgade.

Det mener folketingskandidat for Dansk Folkeparti Aia Fog.

- Jeg mener, at Radikale Venstre bærer et stort ansvar for, at det kan lade sig gøre. At det her terrorangreb kan finde sted.

Pennefører for fejlslået politik?
Ud over at være folketingskandidat for Dansk Folkeparti er Aia Fog også bestyrelsesmedlem i Trykkefrihedsselskabet, og hun mener, at weekendens angreb er et udtryk for mange års fejlslået politik.

- De Radikale har været primus motor i hele den udlændingelovgivning, der har ligget til grund for den massive indvandring siden 1983, hvor udlændingeloven blev vedtaget og som De Radikale var pennefører for.

Kan du forstå, hvis der er nogle der vil sige, at I forsøger at slå politisk plat på en tragedie?

- Nej det kan jeg ikke forstå.

Hårdt angreb
Hvorvidt holdningen står for egen regning eller er et udtryk for Dansk Folkepartis generelle linje, vil Aia Fog ikke udtale sig om, men ifølge TV 2's politiske kommentator, Anders Langballe, skal angrebet på Radikale Venstre ikke ses som indledningen på et nyt politisk slagsmål i kølvandet på tragedien.

- Nu er det her et ret hårdt angreb. Folketingskandidaten placerer ansvaret direkte hos de Radikale og deres politik. Det er ét af de hårdere angreb, men indtil videre holder borgfreden i hvert fald i de øverste lag, forklarer Anders Langballe, der ikke forventer, at der kommer lignende udtalelser fra Dansk Folkepartis folketingsgruppe.

- Lars Løkke Rasmussen (V) og Helle Thorning-Schmidt (S) gør utroligt meget ud af at fremstå som statsmænd. Det skal ikke være dem, der kommer ud og laver ballade. De skal ikke kunne anklages for at bruge denne sag til at score nogle indenrigspolitiske point. Den samme linje har man set fra Aia Fogs formand, Kristian Thulesen-Dahl (DF), der også har været meget forsigtig og har ligget i den der samlingsretorik, forklarer han.

For langt ude
Hos De Radikale bliver Aia Fogs udmelding mødt med skuldertræk.

- Jeg synes, vi skal lade den stå et øjeblik og tænke over, hvad påstanden er. Det er absurd at påstå, at det en gal mand gør i weekenden skulle være vores skyld, siger Radikales gruppeformand, Camilla Hersom.

- Det afgørende nu, er at vi står sammen og maner til besindighed i stedet for splittelse og at anklage et parti for weekendens gerninger er fuldstændig absurd. Vi tager gerne en diskussion om, hvordan vores samfund udvikler sig og om udenrigspolitik og terror, men at påstå at angrebet i weekenden er vores skyld er simpelthen for langt ude, siger hun.

Hun opfordrer derfor Dansk Folkepartis ledelse til at trække udmeldningen tilbage.