Nordeuropas største: Så vildt bliver det nye danske badeland

16x9

Nu er der billeder af Nordeuropas største badeland, der bliver opført på den jyske vestkyst.

Nu er der billeder af Nordeuropas største badeland, der bliver opført på den jyske vestkyst. Et projekt til samlet en milliard kroner med Nordeuropas største badeland og 500 sommerhuse.

Søndervig Feriepark hedder projektet som Ringkøbing-Skjern Kommune netop har ansøgt Naturstyrelsen om at få lov til at lave.

Ferieparken kommer til at ligge blot 500 meter fra havet. Selve feriecentret bliver på 16.000 kvadratmeter med badeland, legeland, spisesteder og butik. Udover indendørs badeland bliver der et 1000 kvadratmeter stort udendørsbassin. Badelandet vil have plads til ca. 2200-2500 gæster ad gangen.

Ferieparken afspejler den flotte natur, som den ligger i. Der bliver etableret bassinområder formet som Ringkøbing Fjord. Aktivitetsområdet bliver udgjort af smukke naturlige øer og holme. Skjern å-udløbet har sågar inspireret til strømkanalen. Fuglereservatet Tipperne med fugletårne illustreres som et lækkert spaområde med udsigt over Ringkøbing Fjord.

Hvide Sande sluse vil blive adgangsvejen til det ca.1000 m² store udendørsbassin, og illustrerer dermed udløbet til Vesterhavet. Det opføres en kop af Lyngvig Fyr, der skal fungere som fordelingstårn og opgang til badelandets rutsjebaner. De badende gæster vil opleve gigantiske rutsjebaner, som ender i bassinområdet udført som Ringkøbing Fjord.

Byggeriet af centerfaciliteterne forventes påbegyndt i foråret 2015.Hvis altså det bliver godkendt som ét af 10 forsøgsprojekter med dispensation til at bygge inden for kystbeskyttelseszonen.

Hvis projektet bliver godkendt, forventer borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune, Iver Enevoldsen, at det bliver et betydeligt boost for beskæftigelsen i kommunen.

- Vi får omkring 1000 arbejdspladser i det frem til 2020, er det estimeret, fortæller borgmesteren til DR Midt & Vest.

16x9
Det nye Søndervig Feriepark

I forvejen beskæftiger turismeerhvervet 3000 personer i kommunen.

Regeringen og Folketinget vedtog forsøgsordningen sidste år for at hjælpe de udkantskommuner, der er afhængige af turisme. Det skriver DR Midt & Vest.

Ansøgningsfristen var den 15. januar og Naturstyrelsen har modtaget 10 projekter fra 9 kommuner.

Kontorchef Holger Bisgaard vil ikke kommentere på projekterne, men der vil blive truffet afgørelse i løbet af foråret, oplyser han.

16x9
Det nye Søndervig Feriepark

Ringkøbing-Skjern Kommune er den eneste kommune her i landsdelen, der har søgt, og Iver Enevoldsen er fortrøstningsfuld.

- Jeg synes, vores dokumentation i ansøgningen er fin. Så jeg har en forventning om, at den bliver godkendt, siger han til DR Midt & Vest.

Thisted Kommune nåede ikke med i denne runde, men borgmester Lene Kjeldgaard forventer, at have en ansøgning klar til næste runde, der har ansøgningsfrist den 1. maj.