Nyt badeland på vej i Danmark: Bliver Nordeuropas største

Et projekt til samlet en milliard kroner med Nordeuropas største badeland og 500 sommerhuse skal lande på Vestkysten.

Et projekt til samlet en milliard kroner med Nordeuropas største badeland og 500 sommerhuse skal lande på Vestkysten. Det skriver DR Midt & Vest.

Søndervig Feriepark hedder projektet som Ringkøbing-Skjern Kommune netop har ansøgt Naturstyrelsen om at få lov til at lave.

Det kræver nemlig, at projektet bliver godkendt som ét af 10 forsøgsprojekter med dispensation til at bygge inden for kystbeskyttelseszonen.

Hvis projektet bliver godkendt, forventer borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune, Iver Enevoldsen, at det bliver et betydeligt boost for beskæftigelsen i kommunen.

- Vi får omkring 1000 arbejdspladser i det frem til 2020, er det estimeret, fortæller borgmesteren til DR Midt & Vest.

I forvejen beskæftiger turismeerhvervet 3000 personer i kommunen.

Regeringen og Folketinget vedtog forsøgsordningen sidste år for at hjælpe de udkantskommuner, der er afhængige af turisme. Det skriver DR Midt & Vest.

Ansøgningsfristen var den 15. januar og Naturstyrelsen har modtaget 10 projekter fra 9 kommuner.

Kontorchef Holger Bisgaard vil ikke kommentere på projekterne, men der vil blive truffet afgørelse i løbet af foråret, oplyser han.

Ringkøbing-Skjern Kommune er den eneste kommune her i landsdelen, der har søgt, og Iver Enevoldsen er fortrøstningsfuld.

- Jeg synes, vores dokumentation i ansøgningen er fin. Så jeg har en forventning om, at den bliver godkendt, siger han til DR Midt & Vest.

Thisted Kommune nåede ikke med i denne runde, men borgmester Lene Kjeldgaard forventer, at have en ansøgning klar til næste runde, der har ansøgningsfrist den 1. maj.

I videoen øverst kan du se, hvor det nye mega-badeland skal ligge.