Grafik: Se, hvem der bruger flest penge på rejsen

16x9

Det er danskere i aldersgruppen 50-59 år, der bruger flest penge, når de er på ferie i udlandet, viser undersøgelse.

Det er danskere i aldersgruppen 50-59 år, der bruger flest penge, når de er på ferie i udlandet, viser undersøgelse. Klik dig ind i grafikken ovenfor og se, hvordan din aldersgruppe bruger pengene på ferien.

4.286 kroner. Sådan lyder størrelsen på en uges forbrug på en ferie i udlandet for en gennemsnitlig dansk mand.

Kvinderne bruger i gennemsnit 3.866 kroner. Det viser en ny undersøgelse fra hotels.com, hvor 1.054 repræsentativt udvalgte personer er blevet spurgt til hvor mange og hvordan, de bruger deres penge på ferien.

Undersøgelsen viser ligeledes, at det er aldersgruppen mellem 50 og 59 år, der bruger flest penge på ferien. Denne aldersgruppe bruger nemlig i gennemsnit 4.600 kroner i løbet af en uge.

Det er 20 procent mere end den gennemsnitlige danske turist, der bruger 3.900 kroner i løbet af en uge.

De 18-39-årige bruger færrest penge, nemlig 3.500 kroner per uge. De 40-49-årige bruger 3.800 kroner i gennemsnit, mens de, der er 60 år eller ældre, bruger 3.800 kroner.

Ligesom det er forskelligt, hvor meget de forskellige aldersgrupper bruger, er det også forskelligt, hvad vi bruger pengene på, når vi er på ferie.

De 50-59-årige bruger især pengene på at spise og drikke, afslører undersøgelsen. Hele 47 procent af det samlede forbrug går til mad og drikke for denne aldersgruppe. Næstflest penge – nemlig 18 procent af lommepengene – bruger de 50-59-årige på at shoppe, mens 15 procent af pengene går til kultur og oplevelser.

I grafikken herover kan du klikke på din egen type oppe i venstre hjørne, og derefter kan du se, hvordan forbruget fordeler sig for folk i din aldersgruppe. Du kan ligeledes se, hvordan folk fra din egn bruger pengene, når de er på ferie.