For første gang: Nu indtager vikingerne Kina

For første gang indtager vikingerne Kina.

For første gang indtager vikingerne Kina. Aldrig før har der nemlig været en udstilling om den skandinaviske vikingetid på kinesisk jord.

Og i dag sendte Vikingeskibs-museet i Roskilde den første container fyldt med museumsgenstande afsted – heriblandt det knap ti meter lange skib Eik Sande.

Skibet skal indgå i udstillingen Dragons of the Northern Seas, som er en del af den dansk-kinesiske kultursatsning, som blandt andet Kulturministeriet og Udenrigsministeriet søsatte i efteråret.

Et par danske museumsfolk tager med til Kina, hvor de blandt andet skal være med til at uddanne kineserne i dansk museums-formidling. Danske museer er nemlig langt fremme i forhold til interaktive museer, hvor man kan komme helt tæt på og fx prøve romaskiner eller røre ved udstillingsgenstande.

Containeren med skibet skulle gerne være fremme om to måneder. 

I aften kan du i 'Kulturen på NEWS' se et indslag med Henrik Søndergaard, der følger skibet til Kina, sætter det op og også skal pille det ned og sørge for at det kommer hjem i god behold i gen.

Desuden medvirker Søren Sindbæk, professor ved Aarhus Universitet og Ulla Rønberg fra Kulturstyrelsen, der er projektleder for kultursatsningen i Kina.