S-ordfører svarer hårdt igen: - Jeg er målløs over Venstre

Den handlingsplan for at forebygge radikalisering og ekstremisme, som regeringen præsenterede i september, eksisterer endnu kun på papiret.

Pengene til at gennemføre de nye initiativer skal komme fra den såkaldte satspulje, og det kræver enighed blandt alle partier undtagen Enhedslisten - den enighed er dog ikke på plads endnu, og i stedet er en politisk kamp om at placere ansvaret begyndt. Venstre anklager således regeringen for ikke at have prioriteret området højt nok, og nu svarer Socialdemokraternes retsordfører Trine Bramsen hårdt igen:

- Jeg er målløs over de udmeldinger, der kommer fra de borgerlige her. Det er en alvorlig sag, og derfor er det fuldstændig vanvittigt i min optik, at begynde at køre sådan nogle politiske spin-numre. Det er simpelthen ikke rigtigt, det de siger, siger Trine Bramsen og fortsætter:

- Det, der har været kernen i det her, har været at Venstre ville have strafferetlige stramninger. Altså en helt anden lovgivning end det, der har med satspuljen at gøre. Og der har de så været sure over, at vi ikke kunne koble satspulje med strafferetlige stramninger. Det tror jeg er åbenlyst for enhver, at der ikke er sammenhæng mellem de to dele. Og så har de altså taget de forebyggende initativer – blandt andet den hotline, forældre kan ringe til – som gidsel i det spil.

Spørgsmålet om øget indsats i forhold til radikalisering og ekstremisme er igen blevet aktualiseret af sidste uges terrorangreb i Paris. Fredag førstebehandler Folketinget et lovforslag om at personer, som mistænkes for at ville rejse til Syrien og kæmpe, skal kunne fratages passet.

TV2.dk og TV 2 News følger sagen…